Wat te verwachten op vakantie in Thailand nu de Koning overleden is?
Daranee
October 15, 2016
ThailandCentraal Thailand Centraal
Thailand algenmeen
Reistijd & Klimaat Thailand algenmeen
Reistijd & Klimaat
Het tragisch nieuws heeft jullie vast wel bereikt, Koning Bhumibol Adulyadej is op 13 oktober jl. overleden. De vader des vaderlands, zoals hij door vele genoemd werd, heeft 70 jaar lang Thailand geregeerd.

Hij wordt overal gerespecteerd. In elke huiskamer, in elk kantoor, op elke hoek van de straat, bij elke tempel en ga zo nog maar even door vind je zijn portret. Belangeloos zette hij zich in voor de ontwikkeling van Thailand en haar inwoners. Hij was uitvinder, schrijver, zeiler, fotograaf, jazz-muzikant en schreef ook zijn eigen muziek. Dit en nog vele andere door hem geïnitieerde projecten hebben ervoor gezorgd dat de Thaise bevolking extreem veel van hem houden en respecteren. Het verdriet onder de bevolking is dan ook erg groot nu hij overleden is.

Wat kan jij als toerist verwachten als je in Thailand bent of hierheen komt?
De minister-president heeft aangegeven om een rouwperiode van een maand in acht te nemen. Het is aan ondernemers zelf om daar gehoor aan te geven. Dus hotels, restaurants, winkels en winkelcentra zijn gewoon geopend. Echter grootschalige feesten zoals de Full Moon Party op Koh Pha-Ngan zijn afgelast. Een aantal bezienswaardigheden zijn niet toegankelijk, zoals The Grand Palace in Bangkok. Onderaan vind je een lijst en een link naar de website van de Tourism Authority of Thailand (TAT) met gedetailleerde informatie.

Is het veilig in Thailand?
Ja, het is veilig. Dit lees je ook in het Thailand reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.
Voor de Thai is nu een rouwperiode aangebroken. Voor een jaar lang zijn verschillende eeuwenoude ceremonies gepland om afscheidt te nemen van Koning Bhumibol Adulyadej. Deze zullen veelal in Bangkok plaatsvinden. Buiten Bangkok zal je weinig merken van deze ceremonies. Het advies van Green Wood Travel is als je in Bangkok bent om deze zeer bijzondere ceremonies te aanschouwen.

Waar moet ik wel opletten?
Toon alsjeblieft respect voor de Thaise koninklijke familie en de bevolking. Ze zijn in diepe rouw, dus ga geen selfies maken op ongepaste plaatsen. Ook zal je opvallen dat de meeste Thai in het zwart, wit of grijs gekleed zijn. Kleed je gepast als je in Bangkok bent, deze en de volgende maand. Met deze kleine moeite maak je een groot gebaar.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours