River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0151
Datum: Dagelijks, Maandag & Donderdag
Tijd: 06.30 - 17.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 156 eerlijke recensies. Lees Recensie
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt en inclusief één overnachting op een 'Jungle Raft.' Dat is een uniek drijvend hotel, middenin de ruige jungle van Kanchanaburi, gebouwd van hout en bamboe.

Unieke accommodatie en ontsnap even aan het jachtige leven van alledag. Geniet van de sublieme locatie en atmosfeer.

Een paar hint's over deze tour maar lees de recensies en je weet meteen waarom je met Green Wood Travel individueel moet reizen.

Goed publiek, unieke route's, lage prijs vanwege geen tussenpersonen en steeds vernieuwd.
Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: Minibus
Dag 1: Drijvende markt | Brug over de Kwai rivier | Chungkai ereveld | Grottempel
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.

We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen vinden dat het te toeristisch is. Er zijn echter weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand zo'n honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag.

We gaan verder naar het Pung-Waan Resort, op de oever van de Kwai Noi-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga vlotvaren of laat u verwennen in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het grote zwembad.
   
Na het diner (niet inclusief) is er regelmatig een Pong-Lang Show. Traditionele Birmese dansen en muziek uitgevoerd door kinderen van Birmese immigranten. De opvoering van hun dansen in Thailand is uniek.


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus & trein
Dag 2: Hellfire pass & museum | Boemeltrein | Jungle raft
Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.

Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok.
Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Dan door naar Jungle Raft, een uniek drijvend hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met een luie hangmat. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen.

De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw hangmat, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of het zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Erawan watervallen | Srinakarin dam | Chedi van Nakorn Pathom

Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaan uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruikt men deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.

    Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok
Optionele Tours:

River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)
Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een o
River Kwai Jungle Rafts (3 dagen / 2 nachten)
Drie dagen in River Kwai Jungle Raft zijn de perfecte combinatie van prachtige natuur en heerlijke ontspanning, van een kennismaking met de Mon en een
Opmerkingen: andere dagen op aanvraag (min. 4 personen.) Toeslag: 1.500 THB pp. (Privé-tour!)

- Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen, handdoek en slipvaste schoenen zijn essentieel en ..... een goed humeur!

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
http://www.greenwoodtravel.nl/reisblog/mijn-ervaringen-tijdens-de-river-kwai-tour
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door één (1x) professionele lokale Engelssprekende gids.Vervoer per airconditioned minibus en 3e klasse trein; varen per open boot naar de drijvende markt. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische dranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, niet vermelde visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 156 eerlijke recensies.
Name: Robert Vrolijk
Date: 20-Oct-19

Recensie: In september heb ik een 3 daagse tour bij Greenwood Travel gemaakt. De tour zelf was goed georganiseerd met goede reisleider (Toy). 1 dag voor vertrek van de tour ben ik op het kantoor in Bangkok geweest, ook daar werd ik vriendelijk en goed geholpen door uw medewerkers. Ook de communicatie (met Koen Koenekoop) tijdens de boeking ging snel en mijn vragen werden keurig beantwoord. In september heb ik mijn ouders meegenomen naar Thailand voor hen was het de 1e keer en heb hun rondgeleid. We hebben verschillende gebieden bezocht. Ook mijn ouders vonden de 3 daagse tour naar River Kwai een hoogtepunt van de reis. Kortom ik ben vol lof over uw bedrijf! Familie, vrienden en collega's vertel ik over Greenwood Travel.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: fam de Bruin
Date: 19-Oct-19

Recensie: In een woord fantastisch, hoogtepunt van de vakantie. Kleinschalige toer (in ons geval met 4 personen) met minivan en gids. Uitstekende gids die zeer veel wist te vertellen en goed engels sprak. Mooie samenstelling van de tour, waarbij de hoogtepunten worden aangedaan (zeker de Erawan watervallen waren erg mooi!). Het programma is gevuld, maar wel op een leuke manier waarbij er wel tijd is per onderdeel en er af en toe ook wat vrije tijd is. Absoluut doen dus..Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: M. Lee
Date: 19-Oct-19

Recensie: Unieke belevenis.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Andre
Date: 16-Oct-19

Recensie: De drijvende markt is verworden tot een toeristisch gedreven gedrocht. De boottocht naar de mark stelt ook niks voor dan 25 minuten varen door kanalen. Let wel ik heb al genoeg landerijen en kokosnoot bomen en of plantages gezien. Bij de drijvende markt in totaal 3 bootjes gezien met wat fruit waar die ze verkochten. op de kade alleen maar kraampjes voor toeristische snuisterijen. Bij het afstap punt wordt je gedwongen geleidt door een haag van kraampjes. waar je bijna bij elke kraam wordt aangeklampt om te kijken wat er te koop is. De accommodaties zijn eenvoudig. De brug over de Kwai is niet meer de orginele brug en ligt niet eens in de buurt van de brug die het zo bekend maakte. Orginele route is al 40 jaar geleden vervallen en opgeruimd. je zult niks hiervan zien. Hellfire pass is echt indrukwekkend. Hier loop je echt daar waar de arbeiders/gevangenen ook hebben gelopen en gewerkt. delen van de orginelen spoor zijn hier nog aanwezig. Had graag het gehele traject gelopen, helaas was daar niet genoeg tijd voor. Dit is een min punt wat zeker voor verbetering vatbaar is. De laatste dag is voor de watervallen. Laat je niet ontmoedigen door sterke verhalen of moeilijke situaties. Het lijkt allemaal veel moeilijker dan het is. Helaas speelt tijd je ook parten. Als je helemaal naar de top wilt kun je beter gelijk overal doorlopen en niet bij elke plateau stoppen om van al het moois te genieten. Ga naar boven, daar kun je heerlijk zwemmen, staan onder de waterval en door visjes geknabbelt worden aan je handen en of voeten. absoluut niet pijnlijk wel erg hoog kietel gehalte, dus als je niet tegen kietelen kunt heb je een probleem. Als je de top hebt bereikt kun je op de weg naar beneden op de diverse plateaus stoppen voor een foto moment. Helaas ook hier weer tijd gebrek ivm de terug reis naar Bangkok. De eerste dag mag wat mij betreft uit de tour worden geschrapt. Hellfire pas absoluut doen, zeer indrukwekkend. (trein tochtje stelt ook niet veel voor). Watervallen zeker de moeite waard en de tocht naar het bovenste niveau is zeker te doen. Sommige mensen halen gekke capriolen uit waardoor het allemaal moeilijk en of gevaarlijk lijkt ( in regen seizoen) wees niet bang voor modderige schoenen en gewoon rechtdoor lopen geeft geen problemen.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: berendsen
Date: 27-Sep-19

Recensie:Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
15500 Baht
Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

Vanaf:
10750 Baht
Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

Vanaf:
4250 Baht
River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

Vanaf:
5650 Baht
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

Vanaf:
8250 Baht
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

Vanaf:
7850 Baht
Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo