Fietsen - De geheimen van Lamphun (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0267
Datum: Donderdag
Tijd: 09.00
Category: Fietsen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u
450 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !
Deze tweedaagse fietstocht door de prachtige, weinig bezochte, streek ten zuiden van Chiang Mai is heel afwisselend.

De provincie Lamphun heeft alles wat de natuurliefhebber zich kan wensen maar ook de Thaise cultuur, dorpjes met hun vriendelijke inwoners, en de rijke geschiedenis van het oude Lanna Koninkrijk komen volop aan bod.
Na deze tocht bent u ingewijd in een aantal van de goed bewaarde geheimen van Lampang. De route is ongeveer 55 kilometer per dag, maar is op verzoek van de deelnemers aan te passen.

U fietst op nieuw geïmporteerde mountainbikes met 21 versnellingen.
Overnachting: eenvoudig ventilator gekoeld pension
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: fiets
Dag 1: Chiang Mai - Lamphun (+/-55 km)
We beginnen ons fietsavontuur om 9 uur 's morgens bij ons kantoor in Chiang Mai. Na een korte uitleg en kennismaking rijden we in rustig tempo langs de Ping rivier naar het zuiden. Onderweg passeren we rustieke dorpjes en kunnen genieten van de zich afwisselende landschappen. In de buurt van Lampang stoppen we bij twee Chedi's uit de Dvaravati periode (7e tot 11e eeuw.) Behalve vanwege hun ouderdom zijn zij ook bekend omdat in de chedi's de overblijfselen van Koningin Cham-Devi met haar paard en haar olifant liggen. Meer dan duizend jaar oud! Meer over de geschiedenis van deze bijzondere plek en de stad komen we te weten in het nabijgelegen Harinpunchai museum.
Hierna tijd voor een heerlijke Thaise lunch.

Niet ver van onze lunchplek ligt een lokale tempel waar oudere vrouwen druk bezig zijn met het weven van zijde. En natuurlijk nemen we daar even een kijkje. Weer op de fiets naar een van de meest heilige tempels van Noord-Thailand: de Wat Harinpunchai. Een prachtige tempel! Na de nodige foto's genomen te hebben laten we de stad achter ons en rijden over rustige landweggetjes langs rijstvelden, afgewisseld door boomgaarden naar onze overnachtingsplaats.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: fiets
Dag 2: Lamphun - Chiang Mai (+/-60 km)
Geheel uitgeslapen stappen we na het ontbijt rond 08.30 uur weer op onze fiets en rijden door een gebied dat maar zelden door toeristen bezocht wordt. Niet verwonderlijk dus dat de lokale bevolking misschien wat verbaasd reageert en graag een praatje wil maken met de fietsende vreemdelingen. Natuurlijk maken we graag gebruik van deze gelegenheid om meer te leren over het leven van de lokale bevolking. Tussen de dorpjes in liggen oude paden die ons door de prachtige natuur voeren. We bewonderen het dagelijkse leven van de dorpsbewoners en zien hoe ze o.a. rijstwijn, rijstnoedels en Sa papier maken. Onderweg passeren we ook enkele Chedi's en ruines waarvan sommige meer dan 700 jaar oud zijn. Heel bijzonder is ook de tempel met de voetafdrukken van Boeddha die we bezoeken.

Hierna vervolgen we onze tocht langs een familie werkplaats waar porseleinen poppen gemaakt worden. Al 50 jaar lang worden hier de poppen gemaakt en de eigenaar laat u graag en vol trots zijn unieke verzameling van duizenden porseleinen poppen zien.
Na de lunch fietsen we weer naar de Ping rivier en houden we de noordelijke richting aan. Het zijn rustige weggetjes die leiden naar Baan Tawai, waar veel lokaal handwerk wordt gemaakt. Tijd voor een frisdrankje en een wandelingetje. Voordat we terug zijn bezoeken we nog een markt. Mooie gelegenheid om nog wat fruit en lokale snacks te kunnen proeven. Hierna fietsen we het laatste stukje terug naar ons kantoor in Chiang Mai, waar we rond 16.30 uur arriveren.
In deze twee dagen doet u een schat op aan bijzondere en leerzame ervaringen en komt u op plekken die niet of zelden bezocht worden door toeristen. Een echt onvergetelijk fietsavontuur door het onbekende Thailand.
Opmerkingen: het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen die nat mogen worden, naast slippers, anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra kleren, zwemspullen, handdoek, zonnecrème en zonnebril.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, sluiting hotel of nationale parken etc. kunnen routes soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de geheimen van Lamphun tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

In deze twee dagen doet u een schat op aan bijzondere en leerzame ervaringen en komt u op plekken die niet of zelden bezocht worden door toeristen. Een echt onvergetelijk fietsavontuur door het onbekende Thailand.
* Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
Inclusief de tour:
 • 1x Stevig ontbijt
 • 2x Heerlijke Thaise lunches
 • 1x Fantastisch diner
 • Fiets inclusief een speciale fietstas voor bagage
 • Accommodatie (op basis van twee personen per kamer)
 • Engelssprekende gids
 • Water en/of frisdrank gedurende de fietstocht
 • Maximaal aantal deelnemers: 8
 • Routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) van uw Chiang Mai hotel naar het startpunt. We verzamelen in het kantoor voor een korte bijeenkomst
 • Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, vervoer van en terug naar uw hotel is niet inclusief, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Fietsen - De geheimen van Lamphun (2 dagen / 1 nacht)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Paradijselijk Chiang Mai

  Paradijselijk Chiang Mai is een fietsavontuur van een dag door het mooie landschap en langs de vriendelijke bevolking zuidoostelijk van Chiang Mai.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - De Kleuren van Chiang Mai

  Fietsend door het fascinerende landschap rondom Chiang Mai ervaart u het lokale leven met zijn rijkdom aan traditie en eeuwenoude cultuur op een heel ontspannende manier.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike Adventure (Verharde & Onverharde wegen)

  Dit heb je nog nooit gedaan! Fiets op een elektrische fatbike door een van de mooiste streken van Thailand, die rond Chiang Mai. Dit Electric Fat bike Adventure geeft je die kans.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike naar de Ping rivier (halve dag)

  De rijstvelden en fruitplantages rond Chiang Mai en de rivier de Ping zijn het decor van deze bijzondere fietstocht. Niet alleen de tour zelf is bijzonder, ook de fietsen waarop je

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike Adventure (Verharde wegen)

  Het immense heuvellandschap rond Chiang Mai behoort tot de mooiste streken van Thailand. Om op een bijzondere manier veel van dit gebied te kunnen zien is er dit Electric Fatbike A

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike Non-Stop (2 uur)

  Genoeg stilgezeten? Spring op een elektrische fat bike en ontdek de heuvelachtige omgeving van Chiang Mai. Deze Electric Fat bike Non-Stop tour duurt twee uur en is geen klassieke