Snorkelen en Duiken bij Busuanga (4 dagen)

Tourcode:PHN-12
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: DuikenSnorkelen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Busuanga is een eiland aan de noordkant van de Palawan Eilanden, die tot de allermooiste ter wereld worden gerekend. Dit labyrintische watergebied is niet alleen een droom voor duikers en snorkelaars, maar ook voor liefhebbers van strand, koraal, zee, warmwaterbaden, jungle en lagunes. Tropischer kunnen we het niet maken. En mooier trouwens ook niet.

In deze vier dagen leert u ze goed kennen, deze fraaie eilanden in de Filipijnse archipel. U verplaatst zich met de gemotoriseerde bancas van droomeiland naar droomeiland en gaat op zoek naar een van de twaalf Japanse wrakken die hier nog liggen nadat ze in de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse luchtmacht tot zinken waren gebracht.

Deze tour begint op Busuanga. Het vliegticket naar het eiland is niet inbegrepen. Uiteraard kunt u uw tour een dag eerder in Manila beginnen (of een dag toevoegen aan het einde) en kunnen wij ook een ticket voor u boeken.

U kunt deze tour gemakkelijk uitbreiden. Bijvoorbeeld met een paar dagen op Sangat Eiland, waar u op het randje van jungle en strand verblijft en fantastisch kunt duiken (PADI dive center). Of een paar dagen extra voor een luxer verblijf op een privé eiland ten noorden van Busuanga.
Overnachting: Corto del Mar Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Naar Coron Town. Inchecken en eventueel snorkelen.
Uw tour begint op Busuanga. Na aankomst op het vliegveld wordt u met de minibus naar Coron Town gebracht (dat is ongeveer 45 minuten rijden).

Inchecken in Corto del Mar Hotel. Tijd om de omgeving te ontdekken, te snorkelen bij CYC Beach of te gaan zwemmen bij de warmwaterbronnen.

Deze tour begint op Busuanga. Het vliegticket naar het eiland is niet inbegrepen. Uiteraard kunt u uw tour een dag eerder in Manila beginnen en kunnen wij ook een ticket voor u boeken.


Overnachting: Corto del Mar Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot
Dag 2: Met de bancas naar de Coron Eilanden. Snorkelen.
Na het ontbijt gaat u met de bancas (een klassiek lichte boot met een houten uitspanning voor het evenwicht) naar de Coron Eilanden om de robuuste kliffen te bekijken.

Picknick lunch. Verder op deze dag: u gaat van strand naar lagune en van het snorkelen tussen kleurrijke koralen naar een wandeling naar een meer dat tussen de rotswanden van de kliffen ligt genesteld. uiteraard is er veel tijd om te zwemmen en snorkelen.

Terug naar Coron voor een tweede overnachting in Corto del Mar. U dineert op eigen gelegenheid.


Overnachting: Kamperen op North Kay Eiland
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 3: Snorkelen naar WOII wrakken. Kamperen op North Kay Eiland.
Vandaag gaat u andere eilanden bekijken. Om te beginnen Sangat, dat overwoekert lijkt met tropisch woud.

U gaat snorkelend op zoek naar een van de Japanse wrakken die hier zijn achter gebleven nadat ze in de Tweede Wereldoorlog tot zinken zijn gebracht.

Bij de Lusong Eilanden ligt nog een ander wrak en snorkelt u naar onderwatertuinen van koraal.

Picknick lunch. Daarna naar North Kay Eiland. Daar wordt later het diner gemaakt en blijft u voor de nacht kamperen in een eenvoudige bungalow.

U kunt deze tour gemakkelijk uitbreiden. Bijvoorbeeld met een paar dagen op Sangat Eiland, waar u op het randje van jungle en strand verblijft en fantastisch kunt duiken (PADI dive center).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 4: Naar het koraal bij Calumbuyan Eiland. Einde.
Na het ontbijt keert u terug naar Coron. Maar niet zonder het prachtige koraalrif bij Calumbuyan Eiland te hebben bekeken.

Picknick lunch. Transfer naar Coron. Er is voor deze nacht geen accommodatie geboekt. Dat kan uiteraard wel, vraag onze tour-coördinatoren naar suggesties over hoe verder te reizen.

Optionele Tours:

Trekking door het Land van de Ifugao (5 dagen)
Welkom in het land van de koppensnellers, welkom in het land van de Ifugao, waar de rijstterrassen letterlijk tegen de bergwanden liggen opgestapeld.
Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)
In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de c
Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)
Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit za
Opmerkingen: Deze tour begint op Busuanga. Het vliegticket naar het eiland is niet inbegrepen. Uiteraard kunt u uw tour een dag eerder in Manila beginnen (of een dag toevoegen aan het einde) en kunnen wij ook een ticket voor u boeken.

U kunt deze tour gemakkelijk uitbreiden. Bijvoorbeeld met een paar dagen op Sangat Eiland, waar u op het randje van jungle en strand verblijft en fantastisch kunt duiken (PADI dive center). Of een paar dagen extra voor een luxer verblijf op een privé eiland ten noorden van Busuanga.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven (boot)transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van lokale gids (Engelssprekend). Vervoer per airconditioned minibus en bancas (boot). Verblijf 2 nachten in 3* accommodatie en een nacht kamperen in een eenvoudige bungalow.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, overige transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet op de Filipijnen of in Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Snorkelen en Duiken bij Busuanga (4 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Snorkelen en Duiken bij Busuanga (4 dagen)

Busuanga is een eiland aan de noordkant van de Palawan Eilanden, die tot de allermooiste ter wereld worden gerekend. Dit labyrintische watergebied is niet alleen een droom voor dui