Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen)

Tourcode:1151
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Inheemse gemeenschap toerismeBouwstenen
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Phrae Homestay - Puur Thailand. Deze naam zegt precies waar deze bijzondere dagen voor staan. U logeert bij Thaise families thuis. Waarom? Omdat u het pure Thailand het best leert kennen als u dicht op het dagelijks leven van de Thai zit, en dan nog het best in een deel van Thailand waar het leven nog weinig aangetast is door westerse invloeden en niet wordt geregeerd door de mobiele telefoon. In Phrae is dat zo. NIEUW NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel inheemse gemeenschap reis
UNIEKE BELEVING BEPAALT DEZE REIS !


De families waar u verblijft en mee leeft zijn deel van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae. U gaat met ze naar de markt, schoolkinderen gaan voor u koken. Met wat geluk maakt u de mooie lokale Bai Sri ceremonie mee, die al dateert uit de tijd dat Phrae nog onderdeel was van het Lanna koninkrijk, zo'n beetje het allereerste begin van wat later Thailand zou worden.

Phrae ligt in heuvellandschap met veel bomen. Het is er het hele jaar koeler dan op de meeste andere plekken in Thailand. Het speciale van dit Red Brick project, dat een Thais-Nederlands management heeft, is dat het belang van de bevolking en de natuur nooit uit het oog wordt verloren. Red Brick koopt alle goederen in de buurt van Phrae, huurt alleen mensen uit de omgeving in, gebruikt 100% zonne-energie en schoon regenwater voor douches en toiletten, gebruikt organisch afval als mest voor de tuin en recyclet al het plastic, glas en papier. Kortom, terwijl u op een onalledaagse manier kennismaakt met het Thaise leven, doet u en passant iets goed voor deze mensen.

U kunt deze tour ook drie dagen doen: Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen).
Vervoer van en naar Phrae en de Homestay en vervoer tijdens het verblijf (behalve de songthaew tijdens de tour) zijn niet inbegrepen. Uiteraard kan vervoer tegen bijbetaling worden geregeld. Bijvoorbeeld: wij kunnen regelen dat u wordt opgehaald vanaf het treinstation Den Chai, naar Red Brick wordt gebracht en op de laatste dag terug.
Overnachting: Red Brick Homestay
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 1: Welkom in Phrae. Kruidentuin of waterval?
Welkom in Phrae. Er is alle tijd om rustig aan de omgeving te wennen. Bezoek de kruidentuin of de kleine waterval in de buurt. Die waterval is overigens vooral in de regentijd de moeite waard. In de avond zult u waarschijnlijk naar de lucht kijken, het avondlicht kan hier erg bijzonder zijn.

U logeert bij en met een lokale familie in hun teakhouten huis. Dit soort huizen is typisch voor deze regio. Maar wat nieuw is dat het licht wordt geleverd door zonnepanelen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: lokale taxi (songthaew)
Dag 2: Naar de markt, rijst oogsten, lunch op school, Thai denim, maanlandschap.
De familie waarbij u gelogeerd hebt begeleidt u naar de versmarkt, waar u een typisch Kan Toke stijl ontbijt krijgt geserveerd. Uiteraard kijkt u rond op de markt en laat uw 'gids' u zien welke ingrediënten hier belangrijk zijn voor een heerlijke Noord-Thaise maaltijd. Dat kan natuurlijk niet zonder zelf te proeven!

Is Ban Nun een openluchtmuseum of heeft hier de tijd stil gestaan? Waarschijnlijk het laatste, want het dorp is weliswaar oud maar leeft volop. U gaat er met de lokale songthaew taxi naar toe. U ziet er ouderwets smidsen en andere handarbeid. Het hangt een beetje van het seizoen af of u kunt zien hoe de rijst wordt geoogst. Als dat zo is dan zijn hele families bezig om te helpen. Misschien wilt u het zelf ook even proberen?

Met enig geluk ziet u een Bai Sri ceremonie, die al dateert uit de tijd dat deze regio nog onderdeel van het Lanna koninkrijk uitmaakte, zo'n beetje het prilste begin van wat later Thailand werd. Lunch wordt gemaakt door studenten van de lokale school. U biedt ze de kans even Engels te kunnen spreken.

U gaat naar het Moh Hom dorp, waar op ambachtelijke wijze Thai denim wordt gemaakt en u kijkt bij de bijzondere maanlandschappen van Phrae Muang Pi. Hier zijn door erosie huizenhoge zandstenen monumenten ontstaan. Hierna is het helaas tijd om afscheid te nemen van uw Thaise familie.

Optionele Tours:

Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen)
Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand g
Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)
Leven op het platteland van Thailand, hoe gaat dat? Heb je nog oog voor de prachtige groene omgeving als je daar woont? Wat wordt er verbouwd? Hoe bel
Opmerkingen:
 • U kunt deze tour ook drie dagen doen:Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen).
 • U kunt ook per trein vanuit Bangkok of Ayutthaya vertrekken en na de dagen in Phrae doorreizen naar Chiang Mai: Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)
 • Mocht u dat willen kunnen wij tegen bijbetaling (1700 THB) regelen dat u wordt opgehaald vanaf het treinstation Den Chai, naar Red Brick wordt gebracht en op de laatste dag terug.
 • Tevens boekt Green Wood Travel airconditioned 2e klasse dagtrein of 2e klasse nachttrein met slaapplaatsen met eigen bed en gedeeld toilet vanaf Chiang Mai of Bangkok
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door de plaatselijke bevolking. Communicatie is beperkt daar de plaatselijke bevolking weinig of geen Engels spreekt. De Nederlandse manager en zijn Thaise medewerkers helpen je graag.
  Vervoer per plaatselijke open taxi
  Verblijf in comfortabele ventilator gekoelde kamers met gedeelde badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet. De volgende gedeelde faciliteiten zijn aanwezig; verhoogd terras met zitje, ventilator, koffie- en theezetter faciliteiten.
  Onze persoonlijke zorg en attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vervoer van en naar Phrae, vervoer van en naar de Homestay, vervoer tijdens uw verblijf, behalve het vervoer met de songthaew tijdens de tour), trein- en/of bustickets, visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Kim schoonis
  Date: 14-Mar-19

  Recensie: Wij logeerden bij Bua en haar zoontje Timo, in hun houten huis, voorzien van alle comfort. Deze dagen waren een absoluut hoogtepunt uit onze 5 weekse reis door Thailand. Onze dochter van 4 heef5 heel leuk gespeeld met het zoontje van epde gastvrouw, wij werden in de watten gelegd met verse vis op de BBQ en kregen een rondleid8ng door het dorp die ons het echte Thaise leven toonde. Een echte aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen)

  Leven op het platteland van Thailand, hoe gaat dat? Heb je nog oog voor de prachtige groene omgeving als je daar woont? Wat wordt er verbouwd? Hoe belangrijk is de rol van het boed

  Vanaf:
  Contact
  Phrae Homestay - Puur Thailand (3 dagen)

  Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand gebeurt waar het leven nog wein

  Vanaf:
  Contact
  Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen)

  Phrae Homestay - Puur Thailand. Deze naam zegt precies waar deze bijzondere dagen voor staan. U logeert bij Thaise families thuis. Waarom? Omdat u het pure Thailand het best leert