Homepage > Luang prabang Tours > Luang prabang Tours Details
PRIVE Luang Prabang in de voetsporen van een olifant 6 dagen Laagste prijs: ฿ 19,550.00          Add to planner
Tour details
฿ 19,550.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Als u olifanten al geen fascinerende dieren vindt, dan gaat deze zeer bijzondere tour daar verandering in brengen. Dichter op de huid van deze prachtige dieren komt u niet. Zonder haast leert u ze kennen, u maakt een jungletocht met de olifanten, helpt ze voeden en baden! In de ongerepte natuur van Laos helpt u bij de rijstteelt, dompelt onder bij watervallen, ziet beren en ontdekt het eeuwenoude Luang Prabang en de landelijke omgeving.

In Laos lijkt het soms wel of de tijd stil heeft gestaan en u elk moment weer oog in oog kunt staan met een bewoner uit een van de koninkrijken uit het verleden. Laos is de minst ontwikkelde van de drie voormalige Franse Indochinese staten. Bezoek het voordat het unieke karakter verloren gaat. U vindt hier prachtige natuur, historie en het echte traditionele leven van Zuidoost-Azië.
Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Luang Prabang, de koningsstad aan de Mekong rivier.

U wordt opgehaald door uw Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel in het oude centrum gebracht. Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst.

Laos' belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft heel wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Luang Prabang is gedrenkt in historie maar geen slaperig stadje geworden.


Transfer: Minibus of auto

Hotel: Villa Chitdara
Dag 2: Fietsen: Paleis, Watermeloen stoepa. Boottocht Mekong.

We beginnen in het Royal Palace Museum en fietsen daarna naar een van de mooiste gebouwen in Laos, de 16e eeuwse Xiengthong Tempel met zijn dak dat bijna tot aan de grond reikt, centrum voor koninklijke ceremonies, schoolvoorbeeld voor boeddhistische architectuur en kunst en rustplaats van koningen. We vervolgen onze route naar de unieke Wat Mai en de tempel Wat Visoun met de stoepa die vanwege de vorm in de volksmond de watermeloen stoepa wordt genoemd.

Dan wordt het tijd om de stad uit te fietsen. Aan de Mekong rivier nemen we de boot naar het dorpje Xieng Maen, waar we pauzeren en u een lokaal schooltje kunt bezoeken. Vandaar fietsen we naar de historsiche koninklijke tempel Wat Long Khoun. Koninklijk omdat in het verleden koningen en koninginnen hier kwamen mediteren. Over ongeplaveide wegen fietsen we in drie kwartier naar Ban Chan, een pottenbakkersdorp. Ook hier komt u meer te weten over de mensen in dit gebied leven en werken. Terug met de boot over de Mekong, terwijl als het goed is u de zon ziet ondergaan. Terug naar Luang Prabang.


Meals: Ontbijt

Transfer: Fiets,boot en minibus

Hotel: Villa Chitdara
Dag 3: Een dag bij de olifanten. De watervallen van Tad Sae.

De dag begint vroeg maar wordt bijzonder. Tussen half negen en negen wordt u in uw hotel opgehaald door uw Engelssprekende gids. Hij brengt u naar het Elephant Village Camp. Nadat u is uitgelegd waar het kamp voor staat en wat ze doen, gaat u kennis maken met de reuzen uit de natuur.

De mahout, de trainer van de olifanten, die een zeer bijzondere vertrouwensrelatie opbouwen met de dieren, leert u wat er allemaal bij het trainen van de olifanten komt kijken. Uiteraard kunt het geleerde even met de olifanten uitproberen. Gelukkig wel met de mahout erbij. U maakt een drie kilometer lange jungle tour met de olifant.

Na de lunch (vegetarisch is mogelijk) helpt u de olifanten te baden in de Nam Khan rivier. Om zelf ook even te verfrissen gaat u per boot naar de Tad Sae watervallen. Daar is tijd om te ontspannen, even met uw blote voeten in het koele water te dippen of heerlijk even te zwemmen.

Uw diner wordt geserveerd in het kamp. Daarna wordt voor de overnachting naar Lao Spirit Resort gebracht, waar u verblijft in bungalows met buiten douches en uitzicht op de rivier.


Meals: Ontbijt,Lunch en Diner

Transfer: Minibus

Hotel: Lao Spirit Resort
Dag 4: Ochtend bad met de olifanten. Terug naar Luang Prabang.

Er is even tijd om te genieten van de rustige jungle ochtend. Maar niet te lang want u gaat u met de mahout de olifanten uit het bos halen. U loopt gezamenlijk naar de Nam Khan rivier om de olifanten hun (en uw) ochtend bad te geven.

Eet rustig uw ontbijt aan de oever van de rivier, terwijl de zon boven de heuvels stijgt. Zie hoe het dorpsleven op gang komt en hoe de bewoners in kleine bootjes naar hun velden gaan, de kinderen naar school brengen en hun kleren wassen in de rivier. Daarna keert u terug naar Villa Chitdara in Luang Prabang. De middag en avond zijn vrij te besteden.


Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Villa Chitdara
Dag 5: Alles over rijst; picknick bij de waterval. En, oh ja, beren!

Deze morgen gaat u alles te weten komen over de 14 stappen van het rijstproces op de boerderij van Living Lands Organic Farm, een coöperatie net buiten Luang Prabang die biologische landbouw en onderwijskundige programma's uitvoert. Rijst is de steunpilaar van het dagelijkse leven in Azië. Kruip in de huid van een rijstboer en leer hoe zaden worden geselecteerd en geplant en hoe er geploegd wordt met waterbuffels, zoals dat in Laos nog altijd gebeurt. Het bezoek eindigt met het proeven van traditionele producten die van rijst worden gemaakt.

Na de lunch rijden we door het liefelijke landschap van rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes naar de Kuang Si waterval. Geniet van een picknick lunch terwijl u de prachtige omgeving op u in laat werken. Wandel wat rond of ga zwemmen in het kristalheldere koele water. Bij de waterval ligt ook het "Bear Rescue Center", dat we in de middag bezoeken. Dit centrum probeert de zeldzame Aziatische Zwarte beer te beschermen en helpt beren te overleven. In de namiddag rijden we terug naar uw hotel in Luang Prabang.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Villa Chitdara
Dag 6: Vertrek uit Luang Prabang

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen.

Wij begrijpen heel goed dat u nog lang geen zin heeft om naar huis te gaan. Overweeg eens deze tweedaagse Mekong rivier cruise


Meals: Ontbijt
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven in de reisbeschrijving
Verblijf in eenvoudige accommodaties als omschreven, met alleen ventilator of airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden
Alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en)
Fooien en persoonlijke uitgaven, (boot)transfers
Vliegtickets (lokaal & internationaal)
Luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal = US $10 pp.)
Visumkosten (= $ 30 USD zie visa information), bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Start dagelijks en verlenging is altijd mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.
Stopover in Chiang Mai: vlucht Luang Prabang - Chiang Mai en doorvlucht van Chiang Mai naar Bangkok met een Budget Airline; Air Asia, Nok Air of Lion Air.

Het is mogelijk dat we het tourprogramma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.

Wij `verplichten` klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen Verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours