Homepage > Luang prabang Tours > Luang prabang Tours Details
Fietsen in Luang Prabang Laagste prijs: ฿ 2,108.00          Add to planner
Tour details
฿ 2,108.00
Duration: 1 day (09.00-17.00)
Fietsen in Luang Prabang is de perfecte manier om deze historische trekpleister te ontdekken. De tour omvat niet alleen de mooiste bezienswaardigheden in de koningsstad maar brengt u ook naar de Phonphao Tempel die op de top van een heuvel ligt. Zo krijgt u het geweldige uitzicht over Luang Prabang er gratis bij.

Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Laos belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Iedere morgen lopen honderden monniken in hun saffraan gele gewaden door de straten zien om hun dagelijkse aalmoezen te verzamelen.

Na het ontbijt begint uw ontdekkingstocht. U fietst naar het Royal Palace Museum, dat een goed overzicht geeft van de geschiedenis van Luang Prabang. Hier bevindt zich onder meer het beroemde Prabang Boeddhabeeld en vele giften die de Laotiaanse koningen ontvingen van buitenlandse gezanten. U hebt in het museum al kennisgemaakt met een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden: de betoverende Wat Xiengthong. Deze tempel uit de 16e eeuw is met zijn dak dat bijna tot de grond reikt een prachtig voorbeeld van de elegantie en gratie van de lokale architectuur.

Niet al te ver hier vandaan ligt de grootste tempel van Luang Prabang: de Wat Mai met een indrukwekkend interieur en zijn vijf daken. Fiets verder naar Wat Visoun, die vanwege de vorm door de Lao liefdevol de `watermeloen stoepa` wordt genoemd.

In de middag vervolgen we de tocht. We laten Luang Prabang achter ons en fietsen via Ban Hat Hien, het traditionele dorp van de smeden naar weefdorp Ban Xangkhong aan de beroemde Mekong rivier. Na een bezoek aan de oude Wat Xienglek stoepa gaan we over de brug over de Nam Khan rivier naar Wat Phonphao. Deze tempel ligt op de top van een heuvel die een prachtig uitzicht verschaft over Luang Prabang en de wijde omgeving.
Wat kan ik verwachten
Een unieke fietservaring door Luang Prabang!
Voorwaarden
Routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk van uw Luang Prabang hotel naar het startpunt
Enkele verfrissingen, eenvoudige lunch, en versnaperingen inbegrepen
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving
Entreegelden
Begeleiding van een professionele lokale Engelssprekende gids
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige maaltijden en drankjes
Transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven
Vervoer terug naar uw hotel - uw gids helpt u hiermee
Opmerkingen:
De fietstocht duurt ongeveer 7-8 uur; de afstand bedraagt ongeveer 35 tot 40 kilometer. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours