Homepage > Luang prabang Tours > Luang prabang Tours Details
PRIVE het ultieme Noord-Laos avontuur 6 dagen Laagste prijs: ฿ 29,750.00          Add to planner
Tour details
฿ 29,750.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Ongerept en onontdekt, dat is het noorden van Laos. Dat geldt voor de natuur, maar ook voor de mensen. Uw alledaagse snelle westerse wereld is hier ver weg. De tijd lijkt hier langzamer te gaan. Het levensritme wordt bepaald door de natuur van groene vlaktes en woeste bergruggen.De dorpelingen leven rustig, vaak afgelegen in verscholen dorpjes tussen de heuvels. Hun tradities en leefwijze al eeuwenlang nauwelijks veranderd. Ontmoet deze mensen en onderga de prachtige natuur in dit nog nauwelijks bezochte deel van Azië.

Uw reis begint en eindigt in de oude koningsstad Luang Prabang met zijn fraaie tempels en onovertroffen ligging aan de machtige Mekong rivier. Onderweg maken we gebruik van boten en minibus en is er de gelegenheid om flink te wandelen. Doe de tocht van de 100 watervallen, geniet van een typische Lao picknick en bezoek lokale rijstboeren en bergstammen.
Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Van Luang Prabang naar Nong Khiaw. Meanderen door de ongerepte natuur.
In de ochtend wordt u opgehaald en per minibus rijden we door het ongerepte landschap van Noord-Laos naar Nong Khiaw. We volgen het spoor langs de rivier Nam Ou, samen met de Mekong de belangrijkste waterwegen voor transport over water in Laos. We meanderen met de rivier langs de heuvels en bergen, langs groene landschappen en rijstvelden.

Aan het begin van de middag arriveren we in het slaperige Nong Khiaw. Een dorp dat haar reputatie heeft te danken aan de fantastische natuur bij het dorp. Ontdek de omgeving per fiets of vraag uw gids naar een niet al te moeilijke wandeltocht naar de pittoreske kalkstenen grotten in de buurt van Nong Khiaw (exclusief).

Uw kamer in het Mandala Ou Hotel heeft zicht op de rivier. Het hotel belooft een prachtige zonsondergang.
Meals: Geen

Transfer: MInibus

Hotel: Mandala Ou Hotel
Dag 2: Nong Khiaw. De 100 watervallentocht voor de ultieme WOW ervaring!
Vergeet niet goed te ontbijten, want u wacht een fikse maar zeer bevredigende trektocht. We waden door riviertjes en langs rijstvelden voordat we aan de voet van de 100 watervallen komen die pas sinds 2008 bekend zijn. Eigenlijk is het een rivier met ontelbare trappen, variërend van 30 cm tot enkele meters hoog. Vanaf hier zit u echt in onontdekt gebied met maar een pad omhoog, door de watervallen!

De komende (ongeveer) drie uur zult u alleen water en jungle zien en alleen het geluid van krekels en kletterend water horen. De poelen om u heen nodigen uit om een verfrissende duik in te nemen. Ongelooflijke vergezichten, indrukwekkende begroeiing en vooral veel klimmen in het water maken deze nog onbekende tocht tot een onvergetelijke belevenis. Onderweg is er genoeg tijd om te fotograferen, om even te rusten en een keer te plonsen. Uw gids leidt u langs de verschillende niveaus naar de top.

Om niet te snel weg te hoeven van dit unieke uitzichten, een mooier is in Laos nauwelijks te vinden, wordt dit onze plek voor een heuse Lao picknick. Op bananenbladeren wordt deze voor u opgediend.

We liften terug de vallei in en nemen in een dorp aan de rivier de boot terug naar Nong Khiaw.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Mandala Ou Hotel
Dag 3: Te water: over de Nam Ou rivier naar de warmwaterbronnen van Muang La.
Na het ontbijt schepen we in op een originele Laotiaanse langstaartboot en varen de Nam Ou op. Deze rivier is een van de belangrijkste rivieren in Laos en stroomt door een adembenemend landschap. Hij is 448 km lang en stroomt van Phongsaly in het noorden naar Luang Prabang waar hij in de Mekong uitmondt.

We varen langs afgelegen nederzettingen, ruige beboste heuvels en imposante kalksteenrotsen. We leggen aan bij het dorpje Ban Sob Jaem, waar Khmu en Hmong volkeren wonen en dat alleen per boot bereikbaar is.

Als we Muang Khua bereiken gaan we per (mini)bus verder naar Muang La, dat beroemd is vanwege de warmwaterbronnen. We zijn dan ruim halverwege de middag en dan heeft u wel weer recht op ontspanning. Kom tot rust door een traditionele massage of geniet van de warmwaterbronnen in dit jungle resort. U kunt voor de overnachting ook kiezen voor het eenvoudigere Lakham Guesthouse.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus,Boot

Hotel: Muang La Resort
Dag 4: Ontspannen of inspannen? Zin in een trektocht naar de top van een heuvel?
Deze dag heeft geen vastgelegd programma. U kunt deze besteden bij de warmwaterbronnen van Muang La of kiezen voor een supplementaire dagtocht naar Ban Phavie.

De trip naar Ban Phavie (exclusief) is een wandeltocht die ongeveer 5 uur duurt. U vertrekt 's ochtends per (mini)bus naar Pak Phai. Het is een korte rit maar het uitzicht over de rivier, de rijstvelden en kleine dorpjes is er niet minder om. De trektocht begint bij een smal pad dat alleen door lokale boeren wordt gebruikt. U treft boeren die op de rijstvelden werken, vissers of jagers. Doel van de tocht is het Khamu dorp Ban Phavie dat boven op een heuvel ligt. U kunt hier lunchen. Deze picknick lunch is inbegrepen bij de prijs van deze speciale dagtocht. Na de lunch kan er worden uitgeblazen en ontspannen bij een waterval. Eenmaal opgefrist wordt de terugtocht ingezet.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Muang La Resort
Dag 5: Van Muang La naar Pak Beng. Karakteristieke bergroute.
Na het ontbijt rijden we per minibus via landelijke wegen door de provincie Oudomxai naar Pak Beng. De bergen die Oudomxai bij de Chinese grens omsluiten zijn het woongebied van vele etnische bergstammen zoals de Akkha, Hmong en anderen.
Veel van deze bergstammen leven nog hun traditionele leven, zoals ze dat al eeuwen doen. U zult waarschijnlijk nog mensen in hun klederdracht tegenkomen.

In de middag komen we aan in Pak Beng, dat bestaat dankzij de ligging aan de rivier. Het is een kruispunt voor reizigers die over de Mekong naar Huay Xai aan de grens met Thailand of (zoals wij) naar Luang Prabang varen.

U kunt overnachten in de Mekong Riverside Lodge (standaard hotel) of Luang Say Lodge (deluxe hotel)
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Luang Say Lodge
Dag 6: De Mekong rivier; geheimzinnige grotten en een glaasje Lao-Lao.
Bent u een vroege vogel? Dan is het mogelijk om de Pak Beng Markt te bezoeken waar mensen uit de wijde omgeving naar toekomen om hun goederen te verkopen. Om half negen vertrekt de boot voor de reis naar Luang Prabang. Voor de lunch (aan boord) wordt nog kort gestopt in een Hmong dorp.

's Middags bezoeken we bij de beroemde grotten van Pak Ou waar de lokale bevolking al eeuwenlang oude, meestal beschadigde houten, Boeddha-beelden plaatst. De duizenden beelden zijn verdeeld over twee grotten, die voor veel Lao inmiddels een heilige status hebben. In de laagste grot, Tham Ting, valt nog wat daglicht binnen, maar in de hogere grot, Tham Teung, wordt zoeken naar de boeddhistische iconen een bijzondere ervaring. Op weg naar onze eindbestemming leggen we nog even aan bij een dorpje waar u getoond zal worden hoe de in Laos populaire rijst-whiskey lao-Lao wordt gemaakt. Wie weet mag u een slokje proeven.

Nog voor de zon onder is gegaan bereiken we Luang Prabang, dat vanwege de vele tempels en boeddhistische kloosters door de Verenigde Naties op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Het einde van deze reis en mogelijk het begin van uw volgende avontuur.

Heeft u zin om deze populaire en charmante stad beter te leren kennen, dan adviseren wij een fietstour door Luang Prabang.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving (behalve de tour naar Ban Phavie) en begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus of open pickup truck en open boot
Voor de overnachtingen in Muang La en Pak Beng is er keuze uit een standaard hotel en deluxe hotel.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en).
Fooien en persoonlijke uitgaven, (boot)transfers.
Vliegtickets en online inchecken, luchthavenbelastingen ($10 pp.).
Visumkosten ($ 30 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Start dagelijks en verlenging is altijd mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.
Stopover in Chiang Mai: vlucht Luang Prabang - Chiang Mai en doorvlucht van Chiang Mai naar Bangkok met een Budget Airline; Air Asia, Nok Air of Lion Air.

Het is mogelijk dat we het tourprogramma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours