Homepage > Kanchanaburi Tours > Kanchanaburi Tours Details
Laagste prijs: Bel ons          Add to planner
Tour details
Bel ons
Duration:
Elephants World is opgericht door Dr. Samart Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte en daar ook verantwoordelijk was voor de olifanten die in de jungle werkten voor de houtkap. De werk- en leefomstandigheden voor de olifanten waren zwaar. Toen in 1988 de houtkap werd verboden werden veel olifanten en hun mahouts werkeloos. Zij gingen soms naar de steden om te bedelen en er ontstonden vele olifantenkampen waar de olifanten ook vaak slecht behandeld werden en gebruikt werden om in plaats voor de houtkap nu voor de toeristenindustrie te werken. Van de regen in de drup. Olifanten die "schilderen", kunstjes doen en met een mand en twee toeristen een gewicht van zo`n 200 kilo op hun rug meetorsend rondjes sjokken door de "jungle". Olifanten zijn sterk maar juist hun rug is een zwak gedeelte, geschikt voor een maximaal gewicht van zo`n 100 kilo.

Twee dagen Elephants World geeft je de kans om oude, zieke en mishandelde olifanten een goed tehuis te geven. Een plaats waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.
We baden hen, bereiden en zoeken eten voor ze, voeden hun en geven medische verzorging. En dan realiseer je je hoe deze intelligente en gevoelige kolossen genieten van hun nieuwe leven.

Wat kan ik verwachten
Twee dagen te lang? We bieden ook een dagtour naar Elephants World
Reisroute
Dag 1: Heerlijke actieve dag met twaalf olifanten

's Ochtends pickup van je hotel in Kanchanaburi-stad of Oriental Kwai Resort. Per open truck rijden we naar Elephants World waar we een half uurtje later aankomen. Meet, Greet & Feed je nieuwe jumbo vrienden.

We kijken hoe de olifanten een bad in de rivier nemen en gaan dan aan de slag om eten te bereiden voor de olifanten: fruit, groente en het koken op een houtvuur van kleefrijst voor de oudjes zonder tanden.
Na deze olifanten kookkunsten nemen even de tijd om van onze eigen lunch te genieten voordat we verder gaan met ons werk. We planten nieuwe bananenbomen, suikerriet of graspollen aan want een olifant heeft een meer dan goede eetlust.! Ze eten 10% van hun eigen gewicht dagelijks, dat kan dus een 250 kilo zijn!
Later in de middag verzorgen we de oude olifanten en geven hun o.a de ballen van kleefrijst. Daarna is het het tijd voor een waterballet. We gaan met de olifanten de rivier in en wassen en schrobben ze; één groot feest voor iedereen. Ooit een olifant omarmt? Nu is het je kans!

's Middags is het tijd om afscheid te nemen van de eendagstoeristen en gaan we terug naar het resort waar we de avond voor ons zelf hebben. Er is altijd een groep vrijwilligers aanwezig uit alle alle hoeken van de wereld. 's Avonds eten we gezamenlijk een heerlijk diner.

Enkele tips voor de avond: ga met de mahouts mee en breng de olifanten terug naar het bos (regenseizoen), neem voor een lokale prijs een traditionele Thaise massage in je Cottage, bekijk een film over de historie van de Thaise olifanten of neem met een medewerker een kijkje door een telescoop naar de heldere sterrenhemel en leer veel van de sterren!
 


Meals: Lunch, Diner

Transfer:  open truck

Hotel: Cottage met ventilator, muskietennet en lauwe douche
Dag 2: Werk voor Elephants World. Kies je favorieten activiteiten

Lekker wakker worden in je eigen Cottage van het geluid van de natuur, dichtbij de River Kwai. Deze dag overleg je met de vrijwilligers wat je gaat doen. Iedere dag moet er het nodige werk verzet worden in dit olifanten rusthuis. 's Ochtends kan je bijvoorbeeld helpen met het klaarmaken van het ontbijt voor de olifanten, voordat de bezoekers arriveren.

Gedurende de dag kan je meedoen met elke activiteit die je leuk lijkt. Je kan er ook voor kiezen om te genieten van de natuur en te relaxen bij de River Kwai. Andere opties zijn keuzes uit een van de seizoensactiviteiten die Elephant World aanbiedt zoals 's; ochtends met de olifanten wandelen (droog seizoen), vroeg in de ochtend samen met een van de Thaise mahouts hiken in de bergen (fooi wordt gewaardeerd), vroeg in de ochtend vogels spotten met uitleg over de verschillende soorten, vissen met de kinderen bij de River Kwai of genieten van een traditionele Thaise massage voor een lokale prijs in je cottage.

Rond vier uur is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden en brengen we je terug naar je hotel in Kanchanaburi-stad of het Oriental Kwai Resort. Een grote ervaring die je altijd bijblijft.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: open truck
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, koffie, thee en water, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf Kanchanaburi stad hotels en Oriental Kwai)
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door Engelssprekende vrijwilligers
Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator, eigen sanitair met douche (lauw water)
Vervoer per minibus en/of open pickup truck
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven.
Niet vermelde transfers en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
- Het programma kan per dag verschillen, het is afhankelijk van de behoeften van de olifanten.

Handige zaken om niet te vergeten:
  • Kleding en schoenen/slipper die nat en vies mag worden.
  • Extra lange of korte broek, T-shirt en ondergoed.
  • Handdoek.
  • Zonnehoed/pet.
  • Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.
  • Muggenolie.
  • Zonnebril + veiligheidsbandje.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Populaire Green Wood Travel tours