Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Fietsen - Veelzijdig Bangkok Laagste prijs: ฿ 1,300.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,300.00
Duration: 09.00,13.00
Maak ontspannen fietsend kennis met Veelzijdig Bangkok en ontdek in een halve dag de geuren en kleuren van Thailands vibrerende metropool. Deze gevarieerde tocht brengt u van park naar vismarkt, via tempel en tabaksfabriek naar yogaklasjes en een begraafplaats voor treinen. Uw zintuigen worden geprikkeld, uw nieuwsgierigheid beloond.
Alle wegen in Thailand leiden naar Bangkok. Dat is letterlijk en figuurlijk zo. De hoofdstad is het hart van het land. Bangkok is een veelzijdige stad. Bangkok is ook een enorme stad. Net zo groot als de provincie Utrecht, maar dan met zo`n 13 miljoen inwoners. Een stad die zich niet meteen aan elke bezoeker prijsgeeft. Heerlijk dus dat er al fietsend in een enkele ochtend of middag zoveel van deze stad te ontdekken valt.

Deze tour duurt 3 tot 4 uur. Het tempo is rustig en er is geen haast. Er wordt op tijd gestopt voor wat rust of een drankje. Iedereen die ooit op een fiets heeft gezeten kan deze tour doen. Geschikt voor individuele reizigers, groepjes en families met echte nieuwsgierigheid naar het dagelijks leven in Bangkok.

De tocht begint bij de ontvangst lounge op Soi 71, Rama 3 Road. U kiest een fiets uit die lekker zit en we gaan op pad. Al in het begin komen we langs een typische lokale tempel en rijden we langs de `begraafplaats voor treinen`. Via de nauwe straatjes van zo`n ondoorgrondelijke echte volksbuurt komen we terecht op de grote dagelijkse vis- en versmarkt van Klongtoey. Hier maken we een wandelingetje om eens even goed rond te kunnen kijken. Vergeet uw camera niet mee te nemen! Om ons volgende doel te kunnen bereiken steken we de drukke Rama 4 Road over. Daar ligt naast het Queen Sirikit Convention Center het rustige Benjakitty Park, toevluchtsoord voor wandelaars, joggers en fietsers. Hier maken we even pas op de plaats om van de rust te genieten.

De tabaksgeur komt u mogelijk tegemoet als we het `Tobacco Monopoly` passeren waar sigaretten worden gemaakt. Aan contrasten geen gebrek op deze tour. Na de smalle armere wijken van Klongtoey fietsen we nu een van Bangkoks duurste straten in: Thanon Witthayu. Het zal u niet verrassen, het is een straat met veel ambassades. We doen wat rustiger aan als we het `Central Park` van Bangkok aandoen. Lumphini Park is een heerlijke groene oase in het drukste deel van de zakenwijk. Het is goed onderhouden en een pleisterplaats voor mensen die even een dutje doen maar ook voor Thai die willen hardlopen. Er wordt Tai Chi en Yoga gedaan en met wat geluk ziet u de grote varanen rondkruipen die in het park leven. Na een pauze fietsen we door de smalle straatjes van kleine lokale leefgemeenschappen terug naar ons beginpunt. U bent dan een veelzijdige ervaring rijker.
Wat kan ik verwachten
Maak ontspannen fietsend kennis met Veelzijdig Bangkok en ontdek in een halve dag de geuren en kleuren van Thailands vibrerende metropool. Uw zintuigen worden geprikkeld, uw nieuwsgierigheid beloond.
Voorwaarden
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving.
Entreegelden en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Drinkwater en versnaperingen.
Fiets met helm.
Onze persoonlijke zorg en attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Transfers van en naar uw Bangkok hotel (u ontvangt een route beschrijving).
Persoonlijke uitgaven.
Facultatieve excursies,
Opmerkingen:
 • Pet met klep of hoed met rand is in elk seizoen aan te raden; het houdt de felle zon uit uw gezicht. Dat is een stuk comfortabeler.
 • Dichte schoenen zijn beter dan sandalen.
 • Korte of lange broek is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
 • Lichte katoenen en bedekkende kleding is het koelst en ook het meest beleefd.
 • Beperk uw bagage tot het minimum, maar vergeet de zonnebrandolie niet.
 • Neem geen drinkwater mee; we stoppen zeker een keer per uur om uitgebreid te drinken.
 • Een klein fototoestel is handig. Smartphone kan natuurlijk ook.
 • Zorg dat u niet met lege maag vertrekt, want al is de tocht niet zwaar, het duurt toch een paar uur voor u aan de lunch zit.
 • Voor de rit houdt de gids een korte inleiding.
 • Iedereen met een normale conditie kan aan deze fietstocht deelnemen. Bangkok is zo plat als een dubbeltje en door de luchtstroom tussen de gebouwen blijft het verrassend koel ook in de felle zon. Het tempo is erg relaxt. Lopen is duidelijk warmer.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië.
  Populaire Green Wood Travel tours