Homepage > Hanoi Tours > Hanoi Tours Details
PRIVE Klassiek Vietnam 12 dagen Laagste prijs: ฿ 35,360.00          Add to planner
Tour details
฿ 35,360.00
Duration:
Deze Privé Klassiek Vietnam reis combineert in 12 dagen de steden Hanoi en Ho Chi Minh City (Saigon) met een paar heerlijke dagen aan Nha Trang, het bekendste strand van Vietnam. U gaat niet alleen lekker zonnen, zwemmen en snorkelen, maar maakt ook een boottocht door deze baai die beroemd is vanwege de kleurrijke koralen en bijzondere vissen.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - HALONG BAY - NHA TRANG - HO CHI MINH CITY - TAY NINH - CU CHI TUNNELS

En of het allemaal niet genoeg is, ondergaat u het magistrale Halong Bay. Een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van een prachtige jonk doorkruist u dit spectaculaire natuurgebied.

Hanoi en Ho Chi Minh City (tot 1976 heette het Saigon en zo wordt het vaak nog genoemd) zijn de grootste steden van het land. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt. Verschillend in sfeer, maar beiden prettig om een paar dagen te zijn. Het charmante van Saigon is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven. Het oude deel van het waterrijke Hanoi is heerlijk per fiets te verkennen. Er kan overal worden gegeten of even worden uitgerust met zo`n heerlijk kopje Vietnamese koffie.
Wat kan ik verwachten
Exclusieve Green Wood Travel privéreis. Uw persoonlijke voorkeur beplaat deze reis.
Reisroute
Dag 1: Hanoi: parken, water, boulevards en pagodes.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.

Als u bent aangekomen in Hanoi staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in Hong Ngoc Dynastie of een vergelijkbaar hotel.


Meals: Geen

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 2: Tocht door het Parijs van het Oosten, Vietnamese fietstaxi door de oude stad.

De eerste stop van de ochtend tour door Hanoi is het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de 'vader des vaderlands' ligt opgebaard. Het kan hier erg druk worden. Uw Engelssprekende gids legt u uit waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' had en vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. U bezoekt het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en Quan Thanh, de een-zuilige pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw en gebouwd door keizer Ly Thai Tong.

U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

Na de lunch staan het Etnologisch Museum en het Old Quarter op het programma. In het museum komt u meer te weten over 54 etnische volkeren in Vietnam. Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fietstaxi (cyclo) voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond.


Meals:  Ontbijt, Lunch,

Transfer: Auto of minibus, fietstaxi

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 3: Naar de sprookjesachtige Halong Bay vol ruige rotsformaties.

Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van een "jonk" van V'Spirit Premier (of een gelijkwaardige boot). Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Auto of minibus, boot

Hotel: V Spirit Premier Cruise
Dag 4: Grotten bij Halong Bay, avond in Hanoi.

Kijkt u, nadat u wakker bent geworden op de jonk, eerst even uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.
 


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Boot, auto of minibus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 5: Van Hanoi naar Nha Trang. Houd de zonnebrand bij de hand.

's Ochtends kunt u nog een laatste wandelingetje door Hanoi maken of eindelijk in dat boek gaan lezen dat al sinds het vertrek uit Nederland in uw koffer ligt te wachten.

U wordt op tijd naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor uw vlucht naar Nha Trang. Onze chauffeur brengt u vervolgens naar het Starlet Hotel of een gelijkwaardig hotel. Nha Trang is de bekendste badplaats van Vietnam, met vier kilometer strand en een baai vol grotere en kleinere eilandjes. Het rijke onderwaterleven trekt veel duikers en snorkelaars. Het stadje ligt tegen een bergwand, met bos en watervallen. Nha Trang was lang een slaperig vissersdorp, maar de Fransen, die Vietnam als kolonie hadden ingelijfd, ontdekten de prachtige stranden en rustieke baai. De rest is, zoals dat heet, geschiedenis.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus, vliegtuig

Hotel: Starlet Hotel
Dag 6: Aan het strand van Nha Trang. Zand, zee, zon........of zout.

U moet helemaal niks. De dag is van u. Lonken zon, zee en strand? Zo niet, ontdek dan wat meer van het eiland: Hon Ba Mountain of een plaatselijke waterval.

Ten noorden van Nha Trang liggen de Hon Khoi zoutvelden, voor wie eens iets heel anders wil zien. (Niet inclusief). Hier levert het buitengewoon ondiepe zoute water enorme hoeveelheden zout op. Elk jaar wordt er ruim 730 ton zout 'geoogst'. Dat gebeurt vooral tussen januari en juni als de temperaturen tot veertig graden oplopen. Het zout wordt op hope geveegd en de zon doet de rest van het werk. Het zijn trouwens vooral vrouwen die hier werken, meestal in de vroege uurtjes tussen 4 en 9 's ochtends. Een unieke gelegenheid om heel bijzondere foto's te maken.

Trouwens. Nha Trang staat erom bekend de beste vissaus van Vietnam te produceren.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Starlet Hotel
Dag 7: Tour door de sprookjesachtige baai: zwemmen en snorkelen.

Na het ontbijt schepen we in voor een tocht door de prachtige baai van Nha Trang, een van de mooiste ter wereld. Onze eerste stop is Mun eiland, een beschermd eiland. Relax en ga wat zwemmen of snorkelen of maak een tochtje met een boot met glazen bodem om het rijke onderwaterleven te bekijken. Nha Trang staat bekend als de beste plek in Vietnam voor kleurrijke koralen en bijzondere vissoorten.

Hierna varen we door naar Tranh beach om (nog eens) wat te zwemmen en het Tri Nguyen Aquarium te bezoeken waar u de veel bewoners van de zee van dichtbij kunt bekijken. Wandel naar het karakteristieke vissersdorpje op Mieu eiland en roei in een echte bamboeboot.

De lunch gebruiken we op Con Se Tre eiland. Daarna is nog alle tijd om te relaxen aan het strand en te gaan para sailen, kanoën of jet skiën (niet inclusief.) In de namiddag varen we terug.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer:  Auto of minibus, boot

Hotel: Starlet Hotel
Dag 8: Naar Ho Chi Minh City. Zin in een terrasje of een rooftop bar?

Vandaag verplaatsen we ons naar de tweede grote stad van Vietnam die we op deze reis bezoeken: Ho Chi Minh City. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Bha Trang gebracht voor uw vlucht. In Ho Chi Minh City wordt u naar het Sonnet Saigon gebracht of een gelijkwaardig hotel.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven. U kunt op een terras gaan zitten (in de districten 3 of 5) en genieten van een koud biertje of glaasje wijn. District 1 is meer voor de feestnummers of voor hen die een trendy rooftop bar willen bezoeken.
 


Meals: Ontbijt

Transfer:  Auto of minibus, vliegtuig

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 9: Saigon tour: koloniale tijd, Chinatown en markten.

Na het ontbijt vertrekken we voor de Ho Chi Minh (Saigon) stadstour. Vandaag maakt u kennis met de vriendelijke mensen van het zuiden. We bezoeken meerdere interessante plaatsen en beginnen in het Reunification Palace, het voormalige paleis van de zuid-Vietnamese regering voor 1975. Notre Dame Church, en Central Post office zijn nog twee typische gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Ook het Historisch Museum en de bekende straten Dong Khoi en Nguyen Hue zijn onderdeel, omdat ze een mooi uitzicht op het stadhuis van Saigon bieden.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U ziet er de Bin Thay markt en de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee. Hier branden elke dag honderden mensen wierook in de hoop op voorspoed en welvaart. Wandel dan door naar de Cho Lon markt, de grootste groothandelsmarkt van de stad. Geniet van de drukke mengelmoes van handelaars en bezoekers.
 


Meals:  Ontbijt, Lunch,

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 10: Vrije dag in Saigon.

Deze dag heeft geen programma. Ontdek de stad op eigen houtje of neem het er een dagje van.

De tijd dat Saigon nog liefkozend 'Diamant van het Verre Oosten' werd genoemd ligt achter ons. Het verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting die is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd.

Saigon werd Ho Chi Minh Stad als eerbetoon aan haar communistische leider. Maar informeel hebben veel Vietnamezen het nog altijd over Saigon, de naam die het in de 19e eeuw van de Fransen kreeg toen die het in Vietnam voor het zeggen hadden. Dat duurde tot 1945 toen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht overnamen. Als gevolg van het voortdurende machtsspel met de Fransen, gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd. De geschiedenis van Vietnam is hier nog zichtbaar, maar niet ongemakkelijk aanwezig. Saigon is een prettige stad met parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel:  Sonnet Saigon Hotel
Dag 11: De heilige tempel in Tayninh en de Vietcong tunnels in Cu Chi.

Na het het ontbijt maken we (om 8 uur) een excursie naar Tay Ninh, op een kleine 100 kilometer van Ho Chi Minh City. De heilige tempel van Cao Dai, gebouwd in 1926, is het opvallende middelpunt van de zeer lokale religie Cao Dao, een combinatie van boeddhisme, christendom, confucianisme en taoïsme. Als we geluk hebben maken we nog een stuk van de fantastische middag ceremonie mee, een kleurrijke gebeurtenis.

Later, na de lunch in een plaatselijk restaurant, staat een totaal andere beroemde constructie op het programma: de Cu Chi tunnels. Het is een 250 kilometer (!) lang ondergronds netwerk van tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.
 


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 12: Ho Chi Minh City, Vietnam, tot de volgende keer...

Tijd voor nog wat laatste inkopen of een wandeling door de stad. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u door onze chauffeur naar het Tan Son Nhat vliegveld gebracht.

Gaat u terug naar huis of misschien naar een volgende bestemming?


Meals: Ontbijt

Transfer:  Auto of minibus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, gedeelde airconditioned publieke bus en boot en vermelde binnenlandse vluchten (Hanoi - Nha Trang & Nha Trang - Saigon).
Verblijf in toeristenklasse hotels* met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers en/of binnenlandse vluchten.
Vliegtickets internationaal..
Visumkosten Vietnam eVisa.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast. We houden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé Klassiek Vietnam tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Wij verplichten onze klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
  • Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours