Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen) Lowest price: ฿ 7,650.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,650.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De inwoners van de delta gaan hun gang, vissers halen hun netten binnen, een handelaar komt met zijn boot vol exotisch fruit voorbij. U hoeft echt niet verbaasd te zijn als u kinderen op de rug van een waterbuffel in de rivier ziet baden. De mensen zijn er arm maar de natuur voorziet in veel. Het is er groen, er is volop rijst, er leeft vis in overvloed.

De Mekong Delta wordt niet voor niks `de rijstkom van Vietnam` genoemd. Een derde van al het voedsel dat in Vietnam wordt geproduceerd komt hier vandaan. Het levende bewijs daarvan is de indrukwekkende drijvende markt van Cai Rang, een van de grootste en drukste die u in Azi?? kunt zien. De boot brengt u in Can Tho naar het Binh Thuy gemeenschapshuis dat al in 1893 door koning Tu Duc werd gesticht. U overnacht in het eigenzinnige Chau Doc. Na opnieuw een dag op de Mekong arriveert u in het kleurrijke middelpunt van Cambodja, Phnom Penh.
Reisroute
Dag 1: Van Saigon naar de Mekong Delta, waar het leven nog de tijd neemt.

Het echt Vietnamese leven: op het uitgestrekte groene land, op de oevers van de rivier of op het water. Als u door onze Engelssprekende chauffeur van Saigon naar My Tho bent gebracht, zet u voet in de Mekong Delta. De allerlaatste aftakkingen van de machtige rivier, die uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Een geweldig waterrijk gebied waar het leven nog de tijd neemt, waar de natuur het ritme van de dag bepaalt. De bevolking heeft zich daar al vele jaren aan aangepast. Hier leven de Vietnamezen als hun voorouders, ze verbouwen rijst, werken op fruitplantages, op een bijenboerderij of maken snoepjes van kokosnoot.

Maak een tochtje per fiets of met de paardenkar. Maak een boottochtje met de sampan en roei door de smalle aftakkingen van de rivier. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant, met aansluitend een fruitproeverij.

Na de lunch rijden we verder naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta. U overnacht in het Hau Giang of een gelijkwaardig hotel.


Meals: Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 2: Naar Chau Doc, het kloppend hart van de Mekong Delta.

Als er een overtreffende trap van drijvende markt bestaat, ziet u vandaag de top. Na het ontbijt wordt u naar de Ninh Kieu werf gebracht waar we aan boord gaan van onze boot, die ons iets verderop naar Cai Rang vaart. De drijvende markt van Cai Rang is de grootste drijvende markt in de Mekong Delta, zowel qua omvang als drukte. Het is een feest om te zien hoe al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht.

We nemen ook een kijkje bij de markt op het vasteland en een fabriek die rijst verwerkt. Hier stappen we weer in de auto en verplaatsen ons een paar kilometer buiten Can Tho. Tegelijkertijd stappen we terug in de tijd bij het Binh Thuy gemeenschapshuis dat al in 1893 door koning Tu Duc werd gesticht en Bon Canh Thanh Hoang werd genoemd. Het is sindsdien veranderd en verbeterd, voor het laatst in 1910, maar de sfeer en karakteristiek zijn onveranderd gebleven. Het monument heeft gegraveerde houten panelen en is van bijzondere architectonische waarde voor dit gebied. Er tegenover staat een operagebouw waar klassiek Vietnamees drama wordt opgevoerd.

Na de lunch rijden we in ongeveer 3 uur naar Chau Doc, grensplaats met Cambodja. Chau Doc wordt terecht weleens het hart van de Mekong Delta genoemd. Hier komt veel samen. De landen Vietnam en Cambodja natuurlijk, maar ook de vele invloeden uit deze regio. U treft hier moskeeën, tempels en kerken; markten en drukke activiteiten aan de rivier; maar ook een onbedorven en vriendelijke bevolking.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Chau Pho Hotel
Dag 3: Van Vietnam naar Cambodja. Phnom Penh, de Parel van Azi??.

Na het vroege ontbijt wordt u naar de pier gebracht om per speedboot in ongeveer 5 uur over de Mekong rivier naar Phnom Penh te worden gevaren.

Bij Vinh Xuong, de grens met Cambodja, stoppen we om de grensformaliteiten af te handelen. Onderweg is van alles te zien. U ziet slaperige dorpjes, huizen op bamboe palen, vissers die hun netten uitwerpen of een boer die zijn koe wast. Soms ziet u vooral water, als de rivier op haar breedst is.

Het exotisch klinkende Phnom Penh is het eindpunt van deze tocht over de Mekong. De hoofdstad van Cambodja heeft weer glans gegeven aan haar bijnaam, de Parel van Azië. Het straatleven is kleurrijk, en vooruit, ook vol met luidruchtige brommers; de boulevard langs de rivier, symbool van betere tijden, glimt weer en is het middelpunt van avondlijk vertier. Ontmoet de monniken en stap in de rijke geschiedenis van het Koninklijk Paleis. Phnom Penh is het hart van Cambodja, zowel politiek, economisch als cultureel.

Uw tour eindigt in de haven Phnom Penh International Port (Sisowath street). Daar staan altijd veel taxi's klaar, die u voor ongeveer 10 euro naar een hotel in de stad zullen brengen.


Meals: Ontbijt

Transfer: Speedboot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en gedeelde airconditioned publieke boot
Verblijf in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij verplichten onze klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Populaire Green Wood Travel tours