Is Bangkok echt zon drukke, chaotische stinkstad?
Ernst
July 27, 2022
ThailandCentraal Thailand Centraal
Bangkok
Reistijd & Klimaat Bangkok
Reistijd & Klimaat
Bangkok, de metropool in Thailand, de drukke en chaotische stad, het verkeer dat langs alle kanten komt, de krioelende scootertjes, de stad waar het zo warm is en stinkt, de stad waar je bijna alleen maar op straat eet. Wanneer men Bangkok zegt, zullen er hoogstwaarschijnlijk wel een of meerdere van deze punten door je hoofd schieten.

Ja, het klopt dat Bangkok, gelegen aan de Chao Phraya rivier, een uitbundige metropool is, want er lopen nog zo’n 12 miljoen andere mensen rond. Het verkeer ziet eruit als één grote chaos en tijdens de spits is het zeer aan te raden om niet in een taxi te stappen. Maar los daarvan kun je je rust vinden bij een van de vele tempels. Bijvoorbeeld het tempelcomplex waar ook Wat Pho zich bevindt. Deze tempel staat bekend om de gigantische (46 meter lang en 15 meter hoog) liggende boeddha. In die tempel zal het wat toeristisch zijn, maar wanneer u verder wandelt over het complex is er bijna geen toerist meer te bekennen. Overigens bij de wat minder bekende en populaire tempels kan het voorkomen (zeker in het naseizoen) dat alleen u en een paar Thaise mensen zich bij de tempel bevinden.
 

Wat betreft het eten op straat. Ook dat klopt. De geur van het eten komt je tegemoet wanneer je door de straten van Bangkok struint. Uiteraard zijn er Europese restaurantjes, maar relatief gezien betaalt u daar veel voor een maaltijd. Het eten op straat kost omgerekend ongeveer een euro. Het wordt vers bereid en terwijl u een typische Thaise maaltijd nuttigt, is er zoveel leven om u heen. Ieder tentje heeft zijn of haar eigen specialiteit. Op het karretje staat ergens gekalkt hoeveel Bath het kost. Soms vraag ik me af wat ik aan het eten ben, maar tot nu toe heeft het altijd goed gesmaakt. Misschien is het soms ook maar beter om niet te weten wat u heeft gegeten.

Nog even over het verkeer, de scootertjes komen inderdaad van alle kanten en de auto’s staan vaak vast, maar sinds een kleine zeven jaar beschikt Bangkok over de BTS. Deze skytrain heeft twee lijnen, de Sukhumvit line en de Silom line. De Sukhumvit lijn loopt van Noord naar Oost van Mo Chit naar Bearing. De Silon lijn loopt van West naar Zuid van het National Stadium in de Siam shopping area tot Bang Wa in Thonburi aan de andere kant van de rivier.
Iedere drie tot zes minuten arriveert er een nieuwe train. Een ticket heb je al vanaf 15 Bath voor een stop. Een groot voordeel van deze manier van reizen is dat het relatief snel is en er een airco in zit. Zo kunt u onderweg toch heel even ontsnappen aan de hitte.
 

Wat hierboven staat beschreven betreft nog maar een minimale omschrijving van deze bruisende stad. Ga vooral zelf op ontdekkingstocht in Bangkok en creëer uw eigen visie. Wanneer u van te voren al bedenkt dat het er chaotisch, warm en heel druk zal zijn, dan kan het ter plekke alleen maar meevallen. Laat het lekker over u heen komen.

Komt u ook gerust langs bij ons op kantoor voor meer informatie en gedetailleerde mogelijkheden om dit fascinerende land te ontdekken!
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours