Kijken, kijken, (niet) kopen
Ernst
May 30, 2023
ThailandCentraal Thailand Centraal
Bangkok
Shopping & markten Bangkok
Shopping & markten
Bij veel reizigers valt het woord ‘winkelen’ pas als er, zo tegen het einde van de reis, in Bangkok nog souvenirs moeten worden gekocht of er een dagje over is en de tempelmoeheid heeft toegeslagen. Toch is de Thaise hoofdstad ook op dit vlak is een paradijs, er zijn meer gigantische shoppingmalls dan goed is voor een mens of diens portemonnee. Gelukkig is er vaak meer te beleven dan alleen maar winkels. We hebben er een paar voor je uitgekozen.
 

Je zou het misschien niet zeggen, maar MBK is voor veel toeristen een absolute must als ze in Bangkok zijn. Van alle grote shoppingmalls is deze waarschijnlijk de meest betaalbare. De prijzen zijn soms zo goed dat je je terecht af moet vragen of het merkartikel is of een kopie. Dat mag voor velen de pret niet drukken. Met een grote electronica afdeling, waar alles wat met je mobieltje te maken heeft te krijgen is, en uitstekende foodcourts, blijft dit een publieksfavoriet.
 

De allernieuwste attractie heet ICON SIAM. Ben je de afgelopen jaren op de Chao Phraya rivier geweest, dan heb je ongetwijfeld de constructie van dit enorme winkelcentrum en de twee bijbehorende woontorens gezien (die meteen tot de hoogste van Bangkok behoren). Hier ligt ruim 500 duizend m2 winkelruimte, probeer je dat maar eens te voor te stellen in Utrecht of Amsterdam. Opvallend: er komt een museum over Thaise cultuur en je vindt er Sook Siam, een ‘indoor’ drijvende markt.
 

TERMINAL 21 onderscheidt zich van veel andere shoppingmalls door het rustige eigen karakter. Meer dan in andere winkelcentra vind je hier kleine winkeltjes met onbekendere, maar hippe kledingmerken en accessoires. Elke verdieping is geïnspireerd op een stad, zoals Istanbul, Tokyo en Londen. Terminal 21 (bij skytrain station Asoke) heeft een goedkope maar uitstekende food court en enkele betaalbare restaurants waarvan de moederbedrijven in Singapore (Hawker Chan)  of Hong Kong (Tim Ho Wan) Michelinsterren hebben gekregen.
 

De klassiekers onder de shoppingmalls zijn CENTRAL WORLD en SIAM PARAGON. Central World is nog altijd de grootste in Thailand, zelfs een van de 15 grootste shoppingmalls ter wereld. Liefhebbers van Japans eten en Japanse spullen kunnen er hun hart ophalen, want binnen de muren van dit complex vind je een compleet Japans warenhuis, Zen. Er zijn meerdere verdiepingen met restaurants, een enorme luxe supermarkt (en een Japanse supermarkt in Zen), bioscoopcomplex, maar ook The Rink, als je even op een echte schaatsbaan aan lichaamsbeweging wilt doen. Op het plein voor het gebouw is altijd veel te doen, van kerst- en nieuwjaarsvieringen tot concerten en bierfeesten.
 

Vooral in de weekenden weet je soms niet waar al die mensen vandaan komen. Siam Paragon is blijkbaar een magneet, voor iedereen die rustig in de koelte een wandelingetje wil maken en een ijsje wil eten of even wil genieten van de verdieping waar Rolls-Royces en Maserati’s staan uitgestald. Ook Paragon heeft een grote supermarkt, congreszalen, een enorme bioscoop met 15 zalen (wil je, 2D, 3D of 4D?), maar het is ook het huis van Sea Life Bangkok Ocean World (met haaien en pinguïns), het grootste aquarium van Zuidoost-Azië.

Als je tijd over hebt, kun je natuurlijk nog heel veel andere dingen doen in Bangkok, kijk hier. Ben je op zoek naar hotels in Bangkok of tips voor Bangkok, ook dan zit je goed bij Green Wood Travel.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours