Ga je naar Thailand? Wat je thuis al moet doen.
Ernst
July 31, 2023
ThailandCentraal Thailand Centraal
Thailand algemeen
Strandvakantie Thailand algemeen
Strandvakantie
Iedereen wil het maximale uit een Thailand vakantie halen. Zo veel mogelijk mooi weer, zo veel mogelijk zandstrand onder de blote voeten of zo veel mogelijk mooie bergen of meren -en wie weet wilde dieren- zien. Of je nou alleen reist, met een partner of een gezin, een geslaagde reis begint thuis. Allereerst met de keuze waar uw reis naar toe gaat. Zoals altijd: Green Wood Travel helpt daar graag bij! Als het reisprogramma, de tickets, de hotels en de dagtourtjes zijn geboekt, hoef je alleen nog even deze pagina goed door te lezen. Wat moet je vooraf moet weten over je visum, vaccinaties en geldzaken?

VISUM

Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Wie maximaal 30 dagen blijft, krijgt bij aankomst op de luchthaven in Bangkok een visum. Dat is gratis. Wil je langer dan 30 dagen blijven, dan moet je VOORAF een visum (van maximaal 60 dagen) aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of Brussel, of het Thaise consulaat in Amsterdam. Let er wel op dat je dit uiterlijk 2 weken voor vertrek doet!

GELDZAKEN

Pinnen met je Nederlandse bankpas kan op de meeste plekken in Thailand. Zorg er wel voor dat je pas op WERELD staat en niet alleen in Europa gebruikt kan worden. Het is verstandig niet te vaak te pinnen, omdat elke transactie geld kost. Pin dus wat meer. Je kunt maximaal 20.000 baht pinnen, maar omdat dat soms meer is dan de toegestane 500 euro per dag, kun je er ook iets onder gaan zitten. Met je creditcard kun je bij veel grotere en luxere winkels en hotels betalen. Geld wisselen kan uiteraard ook. Op menige straathoek vind je een wisselkantoortje.

VACCINATIES

Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden.  Kijk voor een actueel reisadvies van de GGD op VACCINATIES THAILAND. In Bangkok loop je geen risico op malaria, maar in sommige andere delen van het land wel. Ook komt in Azië knokkelkoorts voor, die wordt verspreid door de dengue-mug. Het is dus verstandig je goed tegen muggensteken te beschermen. Met een anti-muggenmiddel, een muskietennet en lange, beschermende kleding ben je een end op de goede weg.

Nog veel meer handige informatie en tips over wat je thuis al kunt doen om onbezorgd op reis te gaan, vind je op THAILAND VOORBEREIDINGEN. Zorg altijd voor een goede REISVERZEKERING. Kijk voor ticketsreistips en hotels op GREEN WOOD TRAVEL of neem CONTACT met ons op! Fijne reis!!

 
 

Marcel Erick Tjon Pon Fong  [10/10/2022]

Kan ik via jullie een 3maanden non immigrant visum voor Thailand aanvragen? Kunt u de link naar me sturen?
Reply


Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours