De Bangkok Richtingaanwijzer
Daranee
November 22, 2018
Thailand Thailand
Bangkok
Uitgaan & eten Bangkok
Uitgaan & eten
Bangkok is geweldig, maar geeft zich niet zomaar bloot (al denken sommige mensen daar heel anders over). De stad heeft geen echt centrum, maar bestaat eerder uit verschillende delen die allemaal hun eigen dynamiek hebben. Juist dat maakt de stad zo leuk, er is altijd weer iets anders te ontdekken. Maar als je nog niet eerder in Bangkok bent geweest of als je eens in een andere omgeving wilt verblijven, is het niet altijd gemakkelijk te bepalen in welke buurt je wilt logeren. Daarom is er de Green Wood Travel ‘Bangkok Richtingaanwijzer’. De belangrijkste, interessantste en leukste buurten staan handig op een rijtje. Plus: we hebben er per buurt bijgezet welke accommodatie je daar kunt vinden. Handig om te bewaren dus! Een paar (ingekorte) voorbeelden:
 

De Oude stad en Khao San Road. Het spreekt voor zich dat in dit deel van de stad veel over het ontstaan van Bangkok valt te ontdekken. Drie van de belangrijkste bezienswaardigheden vind je hier: Wat Arun, Grand Palace en Wat Pho. De straten rondom Khao San Road, vormden ooit (en zijn misschien nog altijd) de backpackersbuurt waar reizigers die de wereld gingen ontdekken zich verzamelden. Khao San en inmiddels ook Soi Rambuttri, dat parallel aan Khao San ligt, vormen het middelpunt van een leuke en levendige buurt met winkeltjes, streetfood, barretjes en restaurants met terrassen.
 

Populair om te verblijven in deze buurt zijn het karakteristieke, typische backpackershotel (maar wel met een tuin en zwembad) Villa Cha-Cha Banglamphu. Iets verder, maar nog altijd op loopafstand van al die terrasjes en streetfood, liggen twee zeer geliefde hotels. Ze liggen in dezelfde straat, en ook hier, alhoewel wat rustiger, zitten de nodige restaurantjes en terrasjes. Het zijn Chillax Resort met mooie kamers en een leuk zwembad met uitzicht en met min of meer dezelfde pluspunten Nouvo City Hotel.
 

China Town is een wereld op zich. Wie in Yaowarat staat, een van de straten die China Town bij elkaar houden, waant zich eerder in China dan in Thailand. Dat Bangkok een groot China Town heeft is niet zo gek, ongeveer een vijfde van de Thai heeft Chinees bloed in de aderen. De culturele en historische link tussen de twee landen is groot. Hier wordt altijd gehandeld, zo lijkt het. Specerijen, thee, goud, papieren verbrandingsattributen, loten, gereedschap, maar ook alles wat van plastic gemaakt kan worden. Uiteraard is er ook een groot aanbod van eten. In sommige straatjes, waar de Chinese tantes hun eten gaan kopen, ligt eten waarvan je niet weet wat het is (en misschien ook niet wilt eten).

Tussen al het markt en restaurantleven staan tientallen tempels en altaartjes, vaak goed verborgen in zijstraatjes van zijstraatjes. Noemenswaardig is Wat Traimit met een 5 1/2 ton wegende Boeddha van puur goud!

 

Aan Yaowarat ligt Shanghai Mansion, modern qua luxe, maar met de uitstraling en inrichting van een chique Chinees landhuis in de jaren ’30. De eye catcher in Yaowarat, iets verderop, heet Grand China Hotel. Liefhebbers van een modern, maar toch oosters tintje kunnen terecht in Prime Hotel Central Station Bangkok, dat op het Hua Lampong treinstation kijkt.

Wil je meer weten of deze buurten, of over Silom en Sathorn, Sukhumvit of Pratunam en Central World, kijk dan op Bangkok, Leer de stad kennen.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours