Niet verder vertellen!
Ernst
July 20, 2023
ThailandZuidoost Thailand Zuidoost
Stranden & Eilanden
Stranden & Eilanden
Volgens Lonely Planet is Koh Mak zo’n eiland waar je nooit meer weg wilt. Dat kan ik alleen maar beamen, en ik vraag me zelfs af of ik hier überhaupt over moet schrijven. Het liefst houd ik Koh Mak voor mezelf….

Wij zijn via de andere kant het eiland opgekomen dan de meeste toeristen. Die komen vanuit Bangkok en gaan dan via Trat naar Koh Mak. Wij komen vanuit Cambodja. Vanaf de grens rijd je in anderhalf uur naar Laem Sok waar de ferry vertrekt. Wij zijn, samen met een Thais gezin, de enige passagiers op de veerboot. Naast die paar passagiers gaat er een lading groente, fruit en andere levensmiddelen mee aan boord.

Op de kade worden we verrast doordat er niets gebeurt. Geen schreeuwende jongens die elkaar in de haren vliegen om een taxi aan te bieden. Een taxichauffeuse die ons ziet staan vraagt waar we heen moeten. We noemen de naam van ons resort en ze tikt een paar cijfers in op haar mobiel. Een halve minuut later zegt ze: “De eigenaresse komt er aan!” Vijf minuten later is de kade leeg. Nog geen tien minuten later komt de groene pick-uptruck de kade oprijden. Het vrolijke gezicht van de eigenaresse heet ons al welkom voor ze uitstapt. “Ik stond in de andere haven op jullie te wachten!” Ze pakt onze backpacks op met het gemak van een gewichtheffer en legt ze in de truck. Ze stapt met ons in de laadbak en haar broertje rijdt ons naar het resort. “Vanaf nu zijn jullie familie!” Het Koh Mak Resort is goedkoop en aan de simpele kant, maar zo rustiek gelegen dat je ’s avonds op je tenen naar je bungalow loopt om de stilte niet te verpesten. De familie bestaat uit de oude vader en moeder, de vriendelijke dochter met haar man die visser is, het broertje dat van kaartspelletjes houdt en een gezellige huiskater, die de borden probeert af te likken nog voordat je klaar bent met eten.

Koh Mak heeft prachtige witte stranden zo ook bij het Koh Mak resort en het uitzicht is adembenemend. Gelukkig is het eiland zo klein dat je makkelijk met een fiets of een scooter de mooiste stranden kunt bezoeken. Er is een redelijke infrastructuur aangelegd, om de diverse baaien met elkaar te verbinden. Met een scooter rijden we via een bos van rubberbomen in tien minuten naar de westkant, waar de witte stranden liggen. Aan rust wen je snel en al na de eerste dag aan de westkant verlangen wij naar de rust van ons eigen resort. Koud bier en een hangmat; meer heb je eigenlijk niet nodig. Niet verder vertellen, hè!

Koh Mak ligt ten zuiden van Koh Chang en ongeveer 40 km vanaf de kust en provinciehoofdstad Trat. Vanaf de Laem Ngob pier op het vasteland is het ongeveer 50 minuten varen per speedboot. Koh Mak is een klein eiland (16km2) met prachtige witte zandstranden, een helderblauwe zee en relatief vlak. In het “binnenland” vindt u kokos en rubberplantages. Prima om doorheen te fietsen en de verschillende stranden te verkennen. Er leven ongeveer 800 mensen op het eiland en er zijn drie vissersdorpjes. Het eiland is nog onontdekt door het massatoerisme. Er zijn ongeveer 20 kleinschalige resorts en vooral heel veel rust. Naast fietsen en wandelen, kan men ook kajakken, zwemmen, snorkelen en tripjes naar omringende eilandjes maken. Maar gewoon lekker lui in uw hangmat tussen de kokospalmen over de zee uitkijken en genieten van het uitzicht en het gevoel dat u niets hoeft is misschien nog wel het meest geweldige van dit eiland. Dit is het echte Amazing Thailand!

Hotels, pensions, vakantiehuizen worden zorgvuldig geselecteerd en Green Wood Travel klanten krijgen de beste kamers met de LAAGSTE PRIJSGARANTIE!
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours