Thais koken - proef het Thaise leven

Tourcode:0130
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 & 12.30
Category: Thais kokenDuurzaam
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 13 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Thaise kookkunst staat in zo'n hoog aanzien dat de koksscholen van Bangkok leerlingen uit de hele wereld aantrekken. Dus waarom niet u?

Via Baipai Thai Cooking School kunt u een kookles volgen onder leiding van een Thaise topkok. Er zijn 5 soorten menu's die per dag wisselen. U kunt dus de dag kiezen met wat u het lekkerste menu lijkt, het is immers ook uw lunch! VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u
250 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !


Voor menu keuze: selecteer datum - Schedule

Alleen bij menu 1 komt er nog iets extra's bij: alvorens u begint te kokkerellen bezoekt u gezamenlijk een lokale markt van Bangkok. De mengeling van geuren, kleuren en geluiden is al een feest voor de zintuigen. De kok legt uit welke ingrediënten er die dag gebruikt gaan worden en waar u op moet letten als u ze selecteert. Terug op de Baipai Thai Cooking School vindt de kookles plaats.

Merkt u dat het temperament van de altijd gebruikte chili pepers niet in verhouding staat met de typische 'laid back' houding van de Thai? Dat is wel zo prettig want op deze manier is de geduldige uitleg en demonstratie van de kok gemakkelijk te volgen. U kunt zich uitleven met die pittige papajasalade of de rode curry met kokosmelk en gamba's en wordt voor even een Thaise Joop Braakhekke!

Opmerkingen:
 • Heeft u een (voedsel)allergie of eet u vegetarisch? Geef dit dan op bij uw boeking.
 • Zondag gesloten!
 • Inclusief de tour: voor deze heerlijke kookcursus wordt u opgehaald en teruggebracht van uw centraal gelegen Bangkok hotel en ontvangt u een receptboekje van de door u bereide gerechten. Uw eigen klaargemaakte heerlijke snacks, gerechten en drinkwater. Begeleidt door een Engelssprekende Thaise kok.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Thais koken - proef het Thaise leven

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 13 eerlijke recensies.
  Name: Gerard
  Date: 05-Jul-19

  Recensie: Thaise kookcursus: proef het Thaise leven  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Filip Dries
  Date: 25-Jun-19

  Recensie: Hele leuke ervaring. Je leert snel de basis smaken van de Thaise keuken. Leuke en zeer behulpzame staf. Alles erg goed georganiseerd. Gezellig met z'n allen koken en het daarna met elkaar lekker opeten. Top dag!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Leneke
  Date: 09-May-19

  Recensie: We werden op tijd opgehaald door de pick-up, leuke tocht naar de markt met goed en duidelijk uitleg van Monae over de groeten en kruiden van de thaise keuken. Daarna gingen we naar de kookschool, onze twee kinderen deden ook mee (9 en 13 jaar) ze hebben genoten en met alles meegedaan en ze werden een beetje extra geholpen. We vonden de gerechten heerlijk (wel pittig) maar dat had je bij je eigen koken zelf in de hand. Erg goed verzorgd en we hadden een heerlijke leerzame dag. We hebben ook al de foto's mogen ontvangen die tijdens de les werden gemaakt - er zijn vele erg mooie foto's tussen. Heel erg bedankt voor een prachtige dag  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Corry Pronk
  Date: 04-May-19

  Recensie: Omdat ik het Thaise voedsel heerlijk vind en ik ook van koken hou leek het me leuk om eens een Thaise kookcursus te volgen. Green Wood Travel heeft er diverse op het programma staan, bij de Bai Pai Thai Cooking School in Bangkok. Een echte aanrader!!!! Je wordt gehaald en gebracht met een busje van de school, je wordt ontvangen met een glas koele citroengrasthee en krijgt een rondleiding door de kruidentuin. Daarna ontfermt een topkok zich over je en doet alles voor, waarna je zelf achter de vuren wordt gezet. Een fantastische ervaring met als resultaat een vijfsterren-maaltijd, op een toplocatie, midden in het groen. Zeer gevarieerde menu´s om uit te kiezen! In één woord: TOP!!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: H.Bokslag
  Date: 28-Apr-19

  Recensie: De Thaise keuken staat bekend om haar bijzondere smaken en vele Nederlanders weten de weg al te vinden naar een Thais restaurant. Een van de reistrends op het moment is het volgen van kookcursussen in het buitenland waardoor men de specialiteiten van het land eigen kan maken. Veel van mijn vrienden houden van de Thaise keuken, maar het staat maar zelden thuis op het menu. En dat is zonde, want na het volgen van een Thaise kookcursus blijkt het helemaal niet zo ingewikkeld om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

  Mocht je naar Thailand op reis gaan en in Bangkok verblijven, trek er dan een paar uur voor uit om de ingrediënten van de Thaise keuken te leren kennen en zelf een Thais menu klaar te maken.

  Vanuit Bangkok rijden we in een half uur naar de Baipai Thai Cooking School in het noorden van Bangkok. Als ik aankom, denk ik even in een grote keuken te belanden, maar achter de hoge witte muren bevindt zich een prachtig huis, gebouwd in Thaise stijl. Sinds 2002 biedt de school kookcursussen aan die zijn geaccrediteerd door het Ministerie van Educatie.

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo culinair onderlegd ben en koken het liefst aan anderen overlaat. Maar vandaag is het zover dat ik zelf mijn handen uit de mouwen moet steken. De Thaise Anne legt uit wat we deze ochtend gaan maken. Tezamen met onze gehele reisgroep zouden we gaan kokkerellen, drie gerechten maar liefst.

  Anne neemt ons eerst mee naar de kruidentuin waar ze van alles vertelt over de ingrediënten die vaak worden gebruikt. Kenmerkend voor de Thaise keuken is het gebruik van rijst, in het Thais: "Khao". Het gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt. De vijf smaaksensaties, pittig, zuur, zoet, zout en bitter worden met elkaar samengevoegd in een maaltijd en soms zelfs binnen een gerecht.

  Aan de slag
  Na de uitleg krijgen we allemaal een schort voor en mogen we op een houten konijn een kokosnoot uitschrapen. Ja, je leest het goed, op een houten konijn. Ik was compleet verbaasd maar ook ik nam plaats op het stuk hout waar uit de bek een staaf stak met een kleine schraper. Als je de kokosnoot goed vasthoudt aan de onderkant kan je de inhoud leeg schrapen. Het werkt super snel en makkelijk, dus misschien wordt het tijd voor een houten konijn in de keuken thuis.

  De workshop
  Stap voor stap vertellen Anne en haar collega aan een grote vierkante tafel hoe we de gerechten gaan klaar maken. Gelukkig liggen alle ingrediënten al klaar. De kip is al gesneden en de kruiden staan in potjes voor ons. Als we het ene ingrediënt hebben gemalen, wordt ons verteld dat we met een theelepel bepaalde kruiden kunnen bijvoegen. Daarna is het weer tijd om iets te snijden en als de kip eenmaal gebakken is, wordt het tijd om de kip in de pandanbladeren te vouwen. Tussendoor maakte we er een papaya salade bij.

  Ik ben absoluut geen keukenprinses en Anne kwam regelmatig even helpen met malen als ik weer eens te hard stond te stampen. Ik legde liever met mijn fotocamera de kookkunsten van mijn collega’s vast. De hulp was van korte duur en ik moest toch echt zelf weer aan de slag en ik moet eerlijk zeggen dat ik er uiteindelijk best lol in kreeg, zeker toen mijn eigen gerecht nog goed smaakte ook.

  De keuken is modern uitgerust met alle faciliteiten die je je nodig hebt. Op een aparte tafel staat koffie, thee en water waar je tussen het snijden en malen door gebruik van kunt maken. Na mijn eerste gerecht te hebben geproefd, was het tijd voor de tweede ronde: het bereiden van een rode curry. Ik moet zeggen dat dat niet helemaal mijn ding is qua smaak, maar mijn collega’s smulden ervan. Als je een foodie bent, houdt van culinaire gerechten en koken leuk vindt, dan kan ik een Thaise kookcursus meer dan aanraden.

  Wat kost het?
  Er zijn diverse kookprogramma’s waar je uit kan kiezen en je kan er ook voor kiezen om een privécursus te doen. De kookcursus die wij volgden van een halve dag, inclusief het klaarmaken en consumeren van drie gerechten, kost 2000 Baht (45 euro). Daarbij is het vervoer uit Bangkok naar de kookschool inbegrepen. En de recepten van de klaargemaakte gerechten mag je mee naar huis nemen om het nog eens klaar te maken voor de thuisblijvers.

  Goed om te weten
  Er wordt met lepel en vork gegeten, een mes gebruiken ze amper. Eetstokjes worden alleen gebruikt bij noedelsoepen die over het algemeen vaak Chinees zijn.

  De menu’s wisselen van tijd tot tijd, dus hou daar rekening mee. Heb je specifieke dieetwensen meldt die dan van tevoren, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Ook qua ingrediënten is er van alles mogelijk en kan je het zo aanpassen naar je persoonlijke smaak. Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van pittig eten, dus deed ik er gewoon minder pepers in.

  De Baipai Thai Cooking School is van maandag tot zaterdag geopend van 08.30 uur 17.30 uur. Je kan tot maximaal 1 dag van tevoren een reservering maken.

  'Thaan hoi aroy', oftewel eet smakelijk! Benieuwd hoe ik het deed? Collega Margo van Bestemming in beeld maakte er een video van.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  2100 Baht
  Thais koken - proef het Thaise leven

  De Thaise kookkunst staat in zo'n hoog aanzien dat de koksscholen van Bangkok leerlingen uit de hele wereld aantrekken. Dus waarom niet u?