Het wereldwonder Palawan (8 dagen)

Tourcode:phn-006
Datum: Dagelijks
Tijd:
Category: Rondreis individueelInheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
U begint uw 8-daagse reis in de bruisende hoofdstad Manila en bezoekt daarna het prachtige eiland Palawan met zijn ongerepte stranden en een echt natuurwonder, de ondergrondse rivier van Sabang.
Er zijn ook een aantal interessante opties mogelijk zoals dolfijnen spotten of de beklimming van een vulkaan.

Deze korte kennismaking met het duizend (en) eilandenrijk wordt afgesloten op El Nido, een verzameling van de meest fantastische bounty eilandjes.


Overnachting: Armada Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus of auto
Dag 1: Aankomst in Manila, de bruisende hoofdstad
Nadat u bent aangekomen met uw internationale vlucht wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gebracht bij de baai van Manila. U kunt op eigen gelegenheid alvast wat rondkijken of lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.


Overnachting: Armada Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 2: Manila, bezoek de hoogtepunten van Manila
Na lunchtijd wordt u opgehaald voor een ontdekkingstocht door Manila. Uw gids laat u diverse attracties zien zoals het oudste fort in de Filipijnen. Dit Fort Santiago is gebouwd door de Spanjaarden. Intramuros is het oude gedeelte van Manila wat niet te missen is. Hier kunt u schitterende koloniale gebouwen en kerken bekijken uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Rizal park is bijna 200 jaar oud en het bekendste park van Manila. Daarna gaan we door naar de Mall of Asia. Houdt u van winkelen? Breng dan een bezoek aan een van de grootste winkelcentra ter wereld. We bezoeken nog onder andere Forbes Park, Manila American Memorial Cemetery, en de beroemde Roxas Boulevard.

De tour duurt ongeveer 4 uur waarna u aansluitend van de bus in de boot stapt voor de Sunset Dinner Cruise: een lekkere, mooie en swingende cruise door de baai van Manila. Een heerlijk buffet met internationale en lokale gerechten begeleidt door een swingende Filipijnse band met romantische muziek terwijl de zon zakt en de duizenden lichtjes van de metropool aangaan.


Overnachting: The Village House
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto, vliegtuig
Dag 3: Manila - Puerto Princesa
In de ochtend transfer naar het vleigveld van Manila voor uw vlucht naar Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan en de schoonste en groenste stad van de Filipijnen. Dit uitgestrekte eiland (500 km lang) is zeer dun bevolkt en nog ongerept. Daarom wordt dit ook het eco-eiland genoemd.

U verblijft hier in The Village House, in het midden van een volkswijk van Puerto Princesa, 5 minuten lopen van het strand.
Wij hebben gekozen voor deze accommodatie, een gewoon maar degelijk huis van onze Nederlandse agent en dus geen hotel omdat u hier goed kunt meemaken hoe de lokale bevolking leeft, terwijl het huis wel beschikt over de (westerse) luxe waar u aan gewend bent (kamer met ventilator).


Overnachting: The Village House
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 4: Dagtocht naar een van de 7 wereldwonderen in Sabang
Per airconditioned minibus rijden we in ongeveer 1 uur naar deze unieke ondergrondse rivier. De 8,2 km lange rivier maakt onderdeel uit van het Puerto Princesa Subterranean River National Park dat sinds 1971 een beschermd gebied is. Het park heeft spectaculaire kalksteenformaties. De rivier stroomt in zee en heeft daardoor brak water.

Dit creëert een uniek eco-systeem. De 11 verschillende soorten mineralen, de unieke spelonken en een fossiel van 20 miljoen jaar oud maken dit tot één van de 7 wereldwonderen der natuur. Verder heeft het park een beschermd oerbos. Dit bos herbergt vele beschermde en bijna uitgestorven diersoorten en planten.

Bij terugkomst in Puerto Princesa kunt u natuurlijk heerlijk relaxen of wat rondlopen. Ook bieden wij een aantal leuke excursies (niet inclusief) aan:

Fireflywatching (vanaf 20 euro): in de avond wordt u opgehaald en gaan we naar een bijzonder natuurverschijnsel kijken. Duizenden vuurvliegjes die licht afgeven en zorgen voor een sprookjesachtige sfeer .
U krijgt ook een romantisch diner aangeboden voordat u weer terug wordt gebracht naar The Village House.

City Tour (vanaf 12 euro): u wordt opgehaald door een minibus en gids voor een tour langs de hoogtepunten van de prachtige groene stad Puerto Princesa. Bezocht worden o.a. de krokodillen boerderij, Mitra's ranch, een plaats met schitterend uitzicht over Puerto Princesa, de kathedraal, de boulevard en Plaza Cuartel, een gedenkmonument voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog en ook een plaats met een mooi uitzicht.


Overnachting: El Nido Beach Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (lokale) minibus
Dag 5: Puerto Princesa - El Nido, droomstranden en overweldigende natuur
In het noorden van Palawan ligt dit authentieke fraaie dorp aan een baai, tussen de kalksteen rotsen.

In de ochtend wordt u opgehaald en per airconditioned lokale bus* rijden we in ongeveer 5 uur naar El Nido . Een lange rit, maar de natuur is, zeker het laatste gedeelte erg fraai. Het kleine stadje El Nido ligt 238 km ten noorden van Puerto Princesa. Volgens velen, is dit de beste strand en eiland bestemming in de Filipijnen vanwege de uitzonderlijk mooie natuur en het meest diverse ecosysteem van de Filipijnen.


Overnachting: El Nido Beach Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Relax in El Nido
Vandaag heeft u alle tijd om wat rond te wandelen in het gezellige dorpje El Nido, te relaxen bij het zwembad of naar het strand te gaan.

Ontdek 'Snake Island', een eiland dat zijn naam te danken heeft een een 'S'-vormige split wanneer het tij laag is. U kunt over dit kronkelige zandpad lopen naar het dichtbijgelegen eiland.

's Avonds kunt u heerlijk dineren aan het strand van El Nido. Voor gezelligheid bent u hier op het juiste strand.


Overnachting: El Nido Beach Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus of auto, boot
Dag 7: island hoppen in El Nido, een sprookje!
Vandaag een excursie naar de paradijselijke blue lagoons van El Nido en een ontdekkingstocht langs de sprookjesachtige eilandjes. Hier kunt u ook zien waar de vogelnestjes voor de Chinese markt vandaan komen. Deze excursie is inclusief lunch.

El Nido heeft onder meer in totaal 50 witte stranden, 5 verschillende soorten bos, 26 verschillende soorten bedreigde vogelsoorten, 6 inheemse zeediersoorten, 4 bedreigde soorten zeeschildpadden, 100 verschillende soorten koraal en 813 verschillende soorten vis. Genoeg te zien en te beleven dus!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto, vliegtuig
Dag 8: El Nido - Manila
Na het ontbijt kan u nog een keer genieten van het prachtige uitzicht op deze baai. In ongeveer 20 minuten zal u op het vliegveld van El Nido aankomen voor uw vlucht terug naar Manila met de herinnering aan een veelzijdige kennismaking met de magische Filipijnen.
Opmerkingen: vertrek en aankomst: deze tour begint standaard in Manila en eindigt in Manila.

 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Reizen met grote koffers is niet verstandig in de Filipijnen. Neem compacte handelbare bagage mee.


 • Let op: u vindt geen PIN-automaat op sommige eilanden, waaronder Moalboal, Malapascua, en El Nido!
  Neem voldoende contant geld mee!

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig.
  Green Wood Travel is niet verantwoordelijk voor financiële vergoedingen vanwege gemiste vervoers aansluitingen vanwege vertragingen of andere (weers)omstandigheden.
  De intentie van de "Het wereldwonder Palawan" tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.
 • Prices are NOT including compulsory dinners, peak & high season room & fuel surcharges.
 • This has to be calculated by Green Wood Travel upon booking, as tours start daily!
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids/chauffeur. Vervoer per airconditioned minibus of auto, genoemde boten en binnenlandse vluchten. Verblijf in comfortabel huis en goede hotels met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Filipijnen of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Het wereldwonder Palawan (8 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Edwin van der Waard
  Date: 22-Aug-19

  Recensie: Mooie maar zware reis. Te veel indrukken in een korte tijd. Beter om een paar echte dagen strandvakantie eraan te plakken zonder reisprogramma.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het

  Vanaf:
  Contact
  Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water.

  Vanaf:
  Contact
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  Contact
  Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  Contact
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on