Thais koken in Hua Hin Railway Hotel

Tourcode:0609
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 09.00 - 13.00
Category: Thais koken
Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
De exotische smaken van de Thaise keuken zijn wereldberoemd. Voor de Thai is het heel belangrijk om de lekkerste ingrediënten op de juiste manier te bereiden tot een heerlijk gerecht.

Lijkt het u niet geweldig om zelf zo'n heerlijke authentieke Thaise maaltijd op tafel te kunnen zetten? Dat is mogelijk! In Hua Hin kunt u Thais koken leren op een zeer bijzondere plek, namelijk in het vermaarde Salathai restaurant van het beroemde koloniale "Railway Hotel" dat nu Centara Grand Beach Resort (voorheen Sofitel) heet.
Onder professionele begeleiding leert u de fijne kneepjes van de Thaise keuken al binnen een halve dag onder de knie krijgen. Tijdens de ochtendcursus brengt u eerst een bezoek aan de lokale markt om de verse ingrediënten in te kopen voor de te bereiden maaltijden. U zult versteld staan van het grote aanbod van groenten, fruit en kruiden die u bij de verschillende stalletjes ziet liggen. Teruggekomen bij het restaurant laat de chef-kok u zien hoe de verschillende gerechten bereid worden. Daarna is het de tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Iedere deelnemer heeft zijn eigen gaspitje en keukengerei en bereidt onder begeleiding van de chef-kok zelf de uitgezochte maaltijden. Veel maaltijden worden bereid met chilipepers of chilipasta's. Toch zijn er ook veel gerechten die erg mild zijn of in het geheel niet heet.

Aan het einde van de ochtend gaat u genieten van de door uzelf bereide lunch. En na afloop kunt u nog vaak terugkijken op deze culinaire belevenis via de CD, koksmuts en schort, die u mee naar huis mag nemen.Opmerkingen: heeft u een (voedsel)allergie of eet u vegetarisch? Geef dit dan op bij uw boeking.
Inclusief de tour: kookcursus in het Centara Grand Beach Resort als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende Thaise begeleider/kok.
Een kookschort en koksmuts, certificaat, recept CD van de door u bereide gerechten en drinkwater. Uw eigen klaargemaakte heerlijke snacks en gerechten.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar Centara Grand Beach Resort en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Thais koken in Hua Hin Railway Hotel

Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
Name: Paul
Date: 05-Dec-19

Recensie: Een leuke, verrassende en leerzame Thai cooking class. Met een chefkok van het Centara eerst naar de markt om kennis te maken met de Thaise produkten. Er wordt geroken aan de grote verscheidenheid van kruiden, echte home made Thaise pasta's, de vele vissoorten en de ontelbare kraampjes met gedroogde vissoorten en kant en klare maaltijden en zoete desserts. Alles is prachtig en kleurrijk uitgestald. Na deze aanschouwelijke les terug naar het Centara Grand waar alles al in gereedheid is gebracht voor de kookles. Er zijn verschillende vijfgangen menu's. Iedere deelnemer krijgt een eigen kookunit. De chef kookt het gerecht voor met uitleg over de ingredienten en daarna moet het worden nagekookt. Alles staat in bakjes klaar en iedere gang wordt daarna gegeten in een prachtig tuinhuis waar een feestelijke tafel gedekt tafel staat. Na afloop krijgt een ieder een certificaat, schort en het menu met de bereidingswijze uitgereikt. Een uitnodiging om het thuis nog een keer klaar te maken.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Leneke Slaghuis
Date: 30-Jul-19

Recensie: Koken met chef kok Supattra Mooie lokatie goede uitleg Heerlijke gegeten is een aanraderRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Harry van Hecks
Date: 14-Jul-19

Recensie: De kookcursus werd prima verzorgd door de souschef van het Centara hotel. Heldere uitleg en recepten keurig op schrift als naslagwerk. De locatie was eerst niet helemaal duidelijk. In de voucher stond dat de kookcursus in hotel Sentara Grand zou plaatsvinden, dit bleek het Centara hotel te zijn. De taxi moesten wij zelf regelen. Voor de taxichauffeur was het duidelijk waar de kookcursus werd gegeven, was dit hotel vroeger misschien Sentaral? Naar Thaise begrippen vond ik de prijs voor de kookcursus aan de hoge kant. De cursus zelf vonden ik en mijn dochter helemaal top!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Thea Weerens
Date: 27-May-19

Recensie: Om 9.00 verzamelen in het Centara Hotel net als het baan Bayan het oudste hotel van Hua Hin (1928). Wij werden verwelkomd door 1 van de koks (in koks kleding) van het Centaral en met 3 andere gasten gingen wij met een busje naar de local market . De kok legde het een en ander uit over de kruiden, groentes pasta's en natuurlijk de thai curry's . Daarna terug met het busje naar het hotel waar in een authentiek jaren 30 tuinhuis een prachtig gedekte tafel stond. De kok legde uit wat ons te wachten stond en overhandigde ons een boekwerkje waarin het menu en de bereidingswijze stond beschreven. In de tuin stonden onder parasolletjes de tafels met de kookpitjes, ingredienten en allerlei bestek, kommetjes, borden en pannen voor iedereen apart opgesteld. Er moesten 5 gerechten worden gekookt die wij na elke gang in het tuinhuis opaten. De kok liet eerst zien hoe het bereid moest worden daarna was het de beurt aan de cursisten. Het was ontzettend leuk en de gerechten smaakten allemaal overheerlijk. Na iedere gang werd de tafel in het tuinpaviljoen weer netjes op gedekt terwijl in de tuin de pannen, potten en ingredienten voor de volgende gang klaar stonden. Na de derde gang zaten wij allemaal al een beetje vol en wij moesten er nog 2. Na afloop kregen wij allemaal een certificaat, schort, het boekwerk een een dvd met 70 Thaise gerechten om thuis uit te proberen. We hebben de finesses van Thai cooking geleerd zelfs ik was een geslaagde cursus en een zeer leuke ervaring. Bedankt Green Wood voor deze leuke en leerzame dag.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Thai kookcursus in Hua Hin

Begeleidt door experts van de Thaise cuisine maakt u kennis met de meest verrukkelijke gerechten uit de Thaise keuken. In deze cursus gaat u zelf aan de slag met verse ingrediënte

Vanaf:
Contact
Thais koken in Hua Hin Railway Hotel

De exotische smaken van de Thaise keuken zijn wereldberoemd. Voor de Thai is het heel belangrijk om de lekkerste ingrediënten op de juiste manier te bereiden