Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)

Tourcode:0350
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.30 - 16.00
Category: Jungle trekkingBouwstenen
Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 107 eerlijke recensies. Lees Recensie
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.VERNIEUWD !!!
Nieuwe reisroutes & accommodaties
Via Green Wood Travel bespaart u 800 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !


De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. Er zijn bungalows hoog in machtige bomen van de jungle en drijvende 'rafthouses' (bungalows van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud. Tree Tops is de eerste organisatie die complete safari's in het zuiden van Thailand aanbiedt. De uitgelezen kans om de natuur van zo dichtbij mee te maken.

In Thailand doet het 'National Parks Department' zijn best om de nationale parken te beschermen. Zij hebben hierbij onze steun nodig. Toerisme is helaas medeverantwoordelijk voor het vernietigen van veel natuurschoon. Wij willen dat beslist niet! Vandaar dat bij Tree Tops slechts kleine groepen onder leiding van ervaren gidsen een van de meest kwetsbare ecosystemen in de wereld kunnen bezoeken. Door mensen op deze manier bewust te maken, hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van het tropisch regenwoud.
Overnachting: Palm View of Nature Resort
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus, Kano
Dag 1: Khao Sok National Park: kliffen, enorme bomen, apen en vogels.
Wij ontmoeten u op een afgesproken tijd in het Khao Sok National Park. U bent daar met de airconditioned minibus aangekomen uit Phuket (exclusief) of van het Surat Thani treinstation of vliegveld (beiden inclusief). Onze chauffeur wacht u bij Khao Sok National Park bushalte op. U herkent hem aan het Palm View bord dat hij ophoudt. Op het moment dat u aankomt bij Palm View bungalow resort hebt u uw eerste stappen in de jungle gezet. Het resort ligt omringd door bergen op slechts luttele minuten van het natuurpark.

U wordt hartelijk ontvangen door het personeel van Palm View bungalow resort of Tree House (Nature Resort), afhankelijk van uw keuze. Na de lunch gaat u per kano de omgeving van de rivier ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en maakt u kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen.

Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden kunt u in uw bungalow of boomhuis in slaap vallen.


Overnachting: Palm View of Nature Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus of truck
Dag 2: Unieke ervaring! Help de olifanten voeden en baden!
Na het ontbijt vertrekt u naar een lokaal olifantenkamp. De meeste olifanten zijn hier opgegroeid en leven in hun natuurlijke omgeving. U kunt zien hoe ze baden en worden gevoed. En mocht u dat leuk vinden dan kunt u daarbij helpen, zwemspullen en handdoek meenemen! Het wassen van olifanten is afhankelijk van het seizoen. Is er een lage waterstand dan is dit helaas niet mogelijk en als u dat prettiger vindt ga dan met de jumbo's door de jungle lopen. Dit bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, de lunch is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).

De rest van de dag kunt u vrij besteden. Geniet van de natuur en de rust. Maak een wandeling of huur een kano of raft (niet inclusief). Het diner is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).


Overnachting: Bamboo Raft House
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus, Boot
Dag 3: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.
Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we tijdens de autorit bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Na het diner staat er nog een korte 'Nachtelijke' Safari vaartocht op de agenda. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.


Overnachting: -
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Boot, (Mini)bus
Dag 4: Einde van een jungle avontuur en reis verder naar tropische eilanden.
Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wilfdife Safari - cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mature trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond half drie in de middag.

Vanaf deze plaats vertrekt u per lokale (mini)bus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen u ook afzetten bij het kantoor van Lomprayah rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.

Optionele Tours:

Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken
Khaosok Tree Tops Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken
Opmerkingen: tourcodes 0350A & 0350 & 0351A: vertrekken dagelijks vanaf Phuket, Krabi, Khao Lak en Surat Thani of vanaf Bangkok met de nachtslaaptrein. U komt de volgende ochtend aan op Surat Thani treinstation. Hier start de tour.
 • **Transfer Phuket hotel (Kata-, Karon-, Patong Beach en Phuket Town) naar Khaosok Tree Tops Jungle Safaris (taxi & publieke bus): 500 THB pp enkele reis.
 • De Khaosok Tree Tops Jungle Safari's zijn geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Optioneel (niet inclusief 1000 THB pp. incl. transfers): verzorg olifanten in de jungle.

 • KHAOSOK TREE TOPS JUNGLE SAFARIS IS NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR. Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.
  Speciale kinderkorting (6-11 jaar) : -500 THB pp.

  Wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen
 • Zwemkleding en handdoek


 • Informatie over Khao Sok National Park
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per openbare lokale (mini)bussen (airco of ventilator), open pick-up truck en diverse boten. Verblijf in primitieve accommodatie. De Palm View bungalows of Nature Resort / Baan Khao Sok boomhutten hebben eigen sanitair; tijdens het verblijf op de drijvende bungalows alleen gedeeld sanitair. Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden!
  Op de 'rafthouses' is geen elektriciteit maar olielampen en/of LED verlichting. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen.
  Advies: breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed ter plekke nauwelijks droog (schoon) te krijgen. Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, trein- of vliegtickets, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)

  Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 107 eerlijke recensies.
  Name: P. Engel
  Date: 09-Jun-19

  Recensie: Helaas door het slechte weer de tour niet af kunnen maken. De eigenaren vh Baan Khao Sok Resort zijn in een woord geweldig!! Met alle liefde en medewerking maken ze het verblijf onvergetelijk. Alleen daarom zouden wij al terug gaan om de laatste dag toch een keer te doen. Boottocht is op zich niet zo bijzonder en het olifantenkamp ook niet. Niet zo heel diervriendelijk en zouden wij niet meer doen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Sanne en Erwin
  Date: 31-May-19

  Recensie: In ongeveer 2,5 uur reden we naar Khao Sok. Dit was de plek waar we de eerste nacht zouden doorbrengen. Toen we aankwamen konden we meteen naar boven en stond er lunch voor ons klaar. Fried rice with chicken en een grote schaal met fruit. Erg lekker! Hierna konden we onze boomhut in, na het beklimmen van twee steile trappen. We wisten dat we er eentje hadden met airco maar zo luxe hadden we het niet verwacht.

  Het was super groot met 2 tweepersoonsbedden en zo leuk met 2 grote boomstammen dwars door de kamer heen. En vanaf het balkonnetje was bijna niets te zien op jungle en andere boomhuisjes na.

  Nadat we ons even hadden omgekleed stond er nog een heel middagprogramma op de planning! De eerste activiteit was tuben op de rivier. We kregen allemaal een grote opgeblazen binnenband en hop de rivier in! We lagen er nog geen 5 seconden in en het begon keihard te regenen haha. Geweldig!!! Wat was dat heerlijk, ronddobberen op het water tussen prachtige hoge bergen door op een rivier in de stromende regen. Echt een ervaring! Met af en toe een kleine stroomversnelling om het spannend te houden haha. Na een klein uurtje klommen we weer aan de kant en was het tijd voor het volgende. We zouden nog wat sightseeing gaan doen. Dus weer een viewpoint, waterval, tja een beetje het bekende verhaal! Neemt niet weg dat het leuk was hoor, maar ja.

  Als laatste zouden we een tempel bezoeken waar je apen kon voeren. Dit was wel weer erg leuk. De apen leven in het wild maar ja, hoe wild zijn ze als er elke dag een busje met toeristen komt die ze nootjes gaat voeren? Maar toch was het erg leuk en er waren er een hoop met kleintjes, zo schattig! Hierna weer terug naar het Khaosok Treetops resort, even lekker douchen opfrissen en eten. In de lobby was er wifi dus de meeste mensen bleven na het eten daar een beetje hangen. Wat resulteerde in een hele leuke avond! We hadden een heel leuk gezin leren kennen met drie kinderen die de volgende dag hetzelfde programma hadden als wij. Na de nodige biertjes en zelfs nog wat malibu uit de koffer gingen we naar onze boomhut om lekker te slapen. Zo’n dag is toch best vermoeiend.

  De volgende dag zouden we na het ontbijt naar de rafthouses gaan. Dus alle spullen weer terug in de rugzak…. Alles is vakkundig op de centimeter ingepakt (anders past het niet) dus ja als je iets wilt hebben moet echt alles eruit haha. Je zal maar met een backpack reizen, pff dan heb je dat altijd. We werden met een busje naar de pier gebracht en vanaf daar zouden we met een boot gaan. Ongeveer 15 jaar geleden hebben ze in het park een dam gebouwd en een groot deel laten onderlopen met water. Hierdoor is er een gigantisch stuwmeer ontstaan wat op sommige plekken wel 100 meter diep is. We gingen met een longtailboot het meer op. Wauw wat was dat ongelooflijk mooi. Aan beide kanten rijzen grote bergen uit het water en overal zijn kleine eilandjes. Het was ongeveer een uur varen naar de rafthouses.

  Een stuk of 20 drijvende hutjes op het water die vastzaten aan een groot vlot met een keukentje en stoelen en tafels. Dit alles zat met een gammele brug vast aan land waar bovenop een heuvel de douches en wc’s waren. We konden gelijk ons hutje in en wat bleek: we hadden een matras! En een klamboe! En dat was het dan ook haha. In de hutjes was geen elektriciteit maar er hingen wel wat lampjes tussen de hutjes en op het vlot waardoor we ‘s avonds wel licht hadden. En natuurlijk was er hier geen bereik met de telefoon, we zaten echt in the middle of nowhere. Maar ja laat dat nou net de avond zijn geweest dat Feyenoord speelde!!!! Ik was er wel op voorbereid maar toch was het wel een raar idee. Als je er altijd bij bent en nu niet eens de uitslag kan weten tot de volgende dag… Maar de plek waar we zaten maakte een hoop goed en zoiets maak je misschien maar een keer in je leven mee.

  Na de lunch gingen we weer met de boot op pad. Na een stukje varen kwamen we bij een waterval. De gids vertelde ons dat we een stukje omhoog zouden klimmen en dan zouden we daar ook kunnen zwemmen. Een stukje omhoog bleek echter een uur klimmen te zijn, met handen en voeten over rotsen en door de modder. Maar het was wel heel gaaf! Maar ik dacht wel de hele tijd, hoe kom ik in godsnaam weer beneden… Maar dat viel gelukkig alles mee. Toen we weer bij de boot kwamen werden we weer verrast door een tropisch regenbuitje! Binnen no time was iedereen zeiknat en had iedereen het ijskoud door de wind bij het varen. We hadden even pauze bij wat lokale vissers waar we wat te drinken konden kopen en toen weer de regen in naar het laatste onderdeel van de middag. We kwamen aan bij een vleermuizengrot waar je zo naar binnen kon zwemmen. Dus een voor een sprongen we van de boot af in het meer en ik kan je vertellen, dat voelde net als een warm bad. Doordat wij helemaal koud waren voelde het water heerlijk warm aan dus konden we even bijtrekken haha! Dus iedereen achter de gids aan, een voor een naar binnen tussen smalle rotsen door de grot in. Echt prachtig daar tussen die hoge rotswanden.

  Eenmaal binnen gingen we achter elkaar een super smal stukje grot in maar helaas konden we al snel niet verder. Dus wij weer terug de andere kant van de grot in en hoe verder we kwamen hoe meer vleermuizen we boven ons konden zien vliegen! Ook dit was een hele bijzondere ervaring, zo mooi daar tussen al die rotsen in.

  Hierna was het tijd om terug te gaan, nog even een duik in het meer te nemen en daarna lekker warm aankleden en eten. Ik was erg blij met mn lange broek en trui! Na het eten begon het weer erg hard te regenen waardoor helaas onze nacht safari niet door kon gaan! Maar later hoorden we van anderen dat je daarbij eigenlijk alleen maar insecten ging zoeken en die hebben we al genoeg gezien in nationaal park Khao Yai. Dus we hebben nog even gezellig wat gedronken met z’n allen maar om een uurtje of 10 was iedereen best moe dus gingen we naar onze hutjes! Dus ik voordat we gingen nog even de gammele brug over en de glibberige heuvel op om te plassen. Ik dacht ohhh als ik nou vannacht maar niet hoef….. Toen we een kwartiertje lagen werd het licht uitgedaan en was het echt pikkedonker.

  Erwin en ik lagen nog een beetje te kletsen omdat we niet meteen konden slapen en ik voelde langzaam dat ik alweer naar de wc moest. Maar ik dacht nee joh Sanne, gewoon blijven liggen, ogen dicht en gaan slapen. Maar ja dan hoor je dat water kabbelen, en denk je terug aan de dag, aan de waterval en het bootje en pff… Overal is water!! Dus na een uur dacht ik, ik ga maar want dit schiet niet op. Slippers aan, zaklamp mee en gaan! Echt pikkedonker daar, niet normaal. Maar gelukkig is het gelukt, zonder dat ik het water in ben gevallen haha! Daarna vielen we al snel in slaap.

  Totdat ik midden in de nacht wakker werd van enorm lawaai, een nieuwe regenbui! En het begon ineens heel hard te waaien. Ik vertrouwde het niet helemaal omdat we aan de wanden van het hutje wat kleding hadden opgehangen in een poging ze te laten drogen. Dus ik scheen een beetje rond en zag dat mn bikinibroekje weg was! Dus ik ging eruit maar zag al snel dat hij op de grond lag, gelukkig maar. Dus ik besloot alles er vanaf te halen uit angst dat het anders weg zou waaien. Maar toen kon ik al nergens ed z’n overhemd vinden terwijl ik wist dat die er zou moeten hangen. Ik heb nog met een zaklamp over het meer geschenen maar zag niks.. Dus ja ik besloot maar weer te gaan liggen en te slapen.

  De volgende ochtend was ik al vroeg wakker en we zouden voor de liefhebbers voor het ontbijt nog een rondje gaan varen om wilde dieren te spotten. Erwin lag nog lekker te slapen dus ik ging samen met nog twee anderen op het bootje. Helaas hebben we behalve een soort toekan niks gezien. Maar toch was het een leuk tochtje over het toen nog zo rustige meer. Toen we terug waren moest ik erwin toch het slechte nieuws vertellen, het overhemd was weg! Wij nog zoeken overal, wie weet was het ding ergens achter blijven hangen maar nee hoor, geen spoor. Het waaide ook zo hard die nacht! Gelukkig was het nu wel weer droog. Na het ontbijt zouden we weer terug gaan naar Khao Sok om daar de derde nacht door te brengen. Dus wij weer op de boot waarna ik ongeveer elke minuut keek of ik alweer bereik had. En ja hoor na een halfuurtje gingen we de grootste rotsen door en had ik ineens weer bereik! Benieuwd naar de samenvatting!

  ‘s Middags hadden we bij de Khao Sok nog een programma, jawel, een trekking!! We beginnen al echt ervaren trekkers te worden ;) gelukkig was deze niet zo zwaar als de vorige! Alhoewel ik wel kapot was na drie uur, toch wel weer heuvel op, heuvel af… Tussendoor nog even gezwommen in de rivier wat erg lekker verkoelend was. Komt die gids ineens aan met een gigantische spin! Een tarantula! Dus ik rende meteen weg, zo eentje hadden we nog niet gezien in Thailand. Maar wat bleek, hij was dood. De gids had hem de dag ervoor al gevonden en toen was het beest al heel zwak. En nu dus dood. Maar nog steeds doodeng!! Maar niet meer giftig, dat scheelt. Terug in ons boomhuisje lekker gedoucht. Helaas was het huisje deze nacht iets minder luxe, het ding was veel kleiner, lekte aan alle kanten waardoor het heel vochtig was en we een kikker in de badkamer hadden haha! Maar goed, als dat het ergste is…  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Debbie Dijkstra
  Date: 22-May-19

  Recensie: Maar er is nog 1 plekje wat wij nog mooier vonden en dat zijn de rafthuisjes die onderdeel uitmaken van de tree top safari van Greenwood... Daar is het pas echt genieten, ontstressen en zo vreselijk mooi!!! Je rolt letterlijk en figuurlijk zo van je matras het heerlijke heldere water in. En het uitzict is niet te omschrijven zo mooi. Huisjes zijn echt back to basic maar dat is nou juist wat past bij de omgeving. Zo ik moest hiervoor echt even reclame maken!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. Gielen
  Date: 10-May-19

  Recensie: Leuke tijd gehad,lekker eten en aardige mensen. Mooie natuur. Rafthouses zijn een aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marc Hooiman
  Date: 06-May-19

  Recensie: De drijvende huisjes waren super. Even helemaal weg van alles, geen bereik, geen internet, enz. Khao Sok is erg indrukwekkend. Waar je wel vraagtekens bij kan zetten is de veiligheid van de wandeltochten. Klauteren over gevaarlijke rotsen is leuk, maar als er daar iets misgaat ben je flink de sigaar. Het zou namelijk uren duren voor er hulp is. Maar de tochten waren wel mooi! Bovendien is Thailand geen Nederland met al zijn regeltjes. De bungalow was eenvoudig.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  700 Baht
  Jungle Trekking (halve dag)

  Voor jong en oud: ontspannen wandeltocht door de jungle van Khao Sok. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je kennis met de verrassingen en geheimen van dit fraai

  Vanaf:
  7050 Baht
  Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  5450 Baht
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (2 dagen)

  Hier droomt u misschien wel van: midden tussen de groene rotspieken drijft u op het heldere, eindeloze meer. U zwemt nog even rustig rond voordat de sterrenhemel de avond betovert.

  Vanaf:
  8650 Baht
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

  Drie dagen in een van de mooiste natuurgebieden van Thailand: het Khao Sok Lake in het Khao Sok Nationale Park. Groene rotspieken en een helder, eindeloos meer, dat 's avonds e

  Vanaf:
  4200 Baht
  De ziel van Khao Sok - 2 dagen

  De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao Sok is het oudste en een van

  Vanaf:
  8900 Baht
  Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

  Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen