Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Fietsen - Chiang Mai City Culture Lowest price: ฿ 1,250.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,250.00
Duration: 08.30
Chiang Mai is een favoriet bij veel reizigers die Thailand aandoen. Begrijpelijk: het is er koeler en minder hectisch dan in Bangkok. Het heeft een bijzondere sfeer, landelijk maar toch een stad. Een rijke culturele geschiedenis, maar toch aansluiting bij het nu. Allemaal zonder daarbij het charmante typische karakter te verliezen dat de Thai de Thai maakt. Rustig aan, geen haast, eerst even eten. De binnendoor straatjes, de doorkijkjes, de achterommetjes worden in deze fietstour gecombineerd met de mooiste tempels, markten en een bezoek aan een vrouwengevangenis.

Wat kunt u verwachten als u aan deze fietstour van een halve dag begint? Om half acht begint u aan een route die via rustige weggetjes en leuke binnendoorpaadjes rond en door het centrum van Chiang Mai leidt. Proef de sfeer en kijk hoe de Thai van dag tot dag leven. U stopt bij een zilversmid die sieraden maakt. In de tempel ernaast ziet u hoe de monniken aluminium graveren en bewerken tot decoratie voor de buiten- en binnenkant van hun tempel.

U fietst naar de in de 14e eeuw gebouwde Wat Chedi Luang. Deze tempel is vooral bekend omdat de `Smaragden Boeddha`, die nu in het Grand Palace in Bangkok staat, hier in de 15e eeuw enige tijd was ondergebracht. Het was toen met meer dan 80 meter de hoogste tempel in het Lanna koninkrijk, de allereerste voorloper van wat veel later Thailand zou worden. Deze tempel bevat ook de stadszuil van Chiang Mai, waar de geest van de stad een thuis heeft.

We nemen een drankje in de Chiang Mai Women`s Correctional Institution (vrouwengevangenis). Hier treffen we vrouwen, vaak uit arme gezinnen en bergstammen, die hun straf bijna hebben uitgezeten en rehabiliteren om weer een bestaan in de maatschappij op te bouwen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de grootste, mooiste en drukst bezochte tempel van het centrum van Chiang Mai: Wat Pra Singh, een koninklijke tempel. Deze huisvest een zeer belangrijk boeddhabeeld: de Phra Buddha Sihing, waaraan de tempel zijn naam te danken heeft.

Een tocht door Chiang Mai is geen tocht door Chiang Mai als u niet over de markt fietst. We gaan via een versmarkt naar Chinatown en zien hier de mooiste bloemen van het noorden. Aan de andere kant van de rivier stoppen we ook nog bij een lokale markt.

LET OP: Door de verkeersdrukte in het centrum is deze tocht alleen geschikt voor de ervaren fietser (minimum leeftijd 12 jaar).
Wat kan ik verwachten
VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u
150 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !
Voorwaarden
routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) van uw Chiang Mai hotel naar het startpuntvertrek vanaf River City Pier
We verzamelen in het kantoor voor een korte bijeenkomst. Onderweg zijn enkele verfrissingen, eenvoudige lunch en versnaperingen inbegrepen
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving, entreegelden en begeleid door 1x professionele lokale Engelssprekende gids
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden en drankjes, transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Vervoer terug naar uw hotel gaat ook per opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee
Opmerkingen:
de fietstocht duurt ongeveer 4 uur; de afstand bedraagt ongeveer 25 kilometer. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen.

Boek tijdig, gezien het beperkte aantal deelnemers.
Door de verkeersdrukte in het centrum is deze tocht alleen geschikt voor de ervaren fietser (minimum leeftijd 12 jaar).
Er zijn maximaal 8 deelnemers per groep.
Vervoer van en terug naar uw hotel is niet inclusief - u ontvangt van Green Wood Travel een routekaart.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? afsluiten.
Populaire Green Wood Travel tours