Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Riviercruise naar historisch Ayutthaya (2 dagen / 1 nacht) Laagste prijs: ฿ 3,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 3,950.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden achtereenvolgens 33 koningen, tot het Birmese leger de stad in 1767 verwoestte. Veel Europese naties en handelshuizen, waaronder de Nederlandse Verenigde Oostindische Compagnie (V.O.C.), hadden in deze eens welvarende stad handelsposten. Tijdens deze tweedaagse River Sun Cruise bezoekt u de mooiste tempels en ruïnes en maakt u tevens een cruise terug naar de huidige hoofdstad, Bangkok.

Inbegrepen is een bezoek aan het voormalige Koninklijke zomerverblijf Bang Pa-in. Hoewel gesticht in de Ayutthaya-periode, heeft koning Chulalongkorn (Rama V) er de meeste gebouwen laten neerzetten. Het onlangs gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen van Thailand

Reisroute
Dag 1: Bangpa-In Koninklijk zomerverblijf | Ayutthaya ru??ne tempels | lokale tuktuk

Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel per airco-tourbus naar Ayutthaya. We rijden de stad uit langs de groene rijstvelden afgewisseld met industriegebieden. Ons eerste bezoek is aan het Bang Pa-In paleis, het favoriete zomerverblijf voor de Thaise koningen sinds de Ayutthaya-periode.
     Bezoek diverse Koninklijke verblijven en paviljoenen. Geniet van de fraaie paleistuinen, met een grote variatie aan bloemen en planten. Bij aankomst in Ayutthaya ziet u ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes uit vervlogen (glorie)dagen. Vervolgens laten we u Wat Mahathat zien. Deze tempel is meer dan 600 jaar oud.
     Wat Nah Phra Mane is een goed voorbeeld van de architectuur in de vroege Ayutthaya-periode. In het klooster bevindt zich een oud zeldzaam groen stenen Boeddhabeeld. Deze tempel was tot tweemaal toe het hoofdkwartier van het Birmese leger, als dit Ayutthaya belegerde. Vervolgens gaan we naar Wat Lokayasutharam. De oorsprong van deze tempel is onbekend. U vindt hier een van de grootste liggende Boeddha's van het land. Vanaf hier een transfer naar het Krungsri River Hotel of gelijkwaardig voor lunch en overnachting.

De namiddag en avond zijn ter vrije besteding. Er is genoeg te zien en te doen.
- U kunt bijvoorbeeld voor ongeveer 600 THB per uur een longtailboot huren om een flitsende tocht te maken rond (het eiland) Ayutthaya, een tocht die u lang bij zal blijven.
- Boek een fietstocht of dinercruise door de veelbewogen geschiedenis van Ayutthaya.
- Ga met de lokale tuktuk-chauffeur opstap en bezoek de mooiste afgelegen ruïnes van Ayutthaya en Baan Hollanda op eigen gelegenheid.
- Op loopafstand, tegenover het treinstation, is het Ayothaya Riverside Hotel met een drijvend restaurant en een goede keuken. Perfect voor een mooi diner.


Meals: Lunch

Transfer: (Mini)bus

Hotel: Krungsri River Hotel
Dag 2: Vrije ochtend | cruise over de Chao Phraya rivier terug naar Bangkok

Eerst ontbijt. Omstreeks 11.00 uur transfer van uw hotel naar de pier. We varen over de machtige Chao Phraya-rivier per airconditioned cruiser met diverse dekken en ligstoelen terug naar Bangkok. Geniet van het uitzicht over de weelderige plantages, waar boeren mango's, papaja's, durian en ander tropisch fruit verbouwen. U krijgt een opmerkelijk beeld van het Thaise leven op en rond deze levensader van Bangkok.

Aan boord krijgt u een uitgebreide buffetlunch voorgeschoteld, gevolgd door thee of koffie. In de namiddag aankomst in Bangkok en transfer naar uw Bangkok-hotel.

Tourpromotie: boekt u deze tour voor 6 personen of meer dan bieden wij u gratis een overheerlijke dinercruise op de rivier op dag 01.


Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: (Mini)bus,boot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids op dag 1
Vervoer per airconditioned (mini)bus en airconditioned boot terug naar Bangkok
Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, (boot)transfers, bagageafhandeling en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze Verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Opmerkingen:
u kunt ook overnachten op aanvraag in andere hotels in Ayutthaya.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen of hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Ayutthaya Sun Cruise blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Populaire Green Wood Travel tours