Feest!

March 29, 2018
Thailand Thailand
Festivals
Festivals
Jullie wacht weer een lekker lang vrij paasweekeinde. Hopelijk schijnt de zon een klein beetje! In Thailand vieren ze geen Pasen; ook geen Pinksteren of Kerstmis trouwens. Toch staan er op de Thaise kalender veel nationale feestdagen, herdenkingsdagen en festivals. Over een paar weken is het bijvoorbeeld Thais Nieuwjaar, Songkran. Drie dagen lang feest.
Beroemd en geliefd is het sprookjesachtige Loy Krathong. In het najaar, aan het einde van het regenseizoen laten de Thai versierde vlotjes te water, verlicht door een kaars en voorzien van drie wierookstokjes. Als geliefden samen hun krathong te water laten wordt hun koers op de stroom aandachtig gevolgd. Drijven de krathongs samen weg dan betekent dit voor het koppel een lang samenzijn. De Thai geloven ook dat hun vlotjes de zonden van het vorige jaar meenemen en hun beschermen tegen het ongeluk. In het noorden van Thailand wordt in dezelfde tijd Yi Peng gevierd.
Er is veel te ontdekken aan festivals, eigenlijk voor ieder wat wils. Wonderfruit in Pattaya, bijvoorbeeld, is een meerdaags festival, een beetje hip, een tikkie hippie, ietwat alternatief, maar hoe dan ook het grootste kunst- en muziekfestival van Thailand. Het muziekprogramma is eigentijds en kijkt nadrukkelijk over de grens van Thailand heen.
Veel gekker is het raketfestival in Yasothon. Bewoners uit de omgeving bouwen raketten, vaak wel een meter of 9 lang en gevuld met 20 kilo aan buskruit. De raketten worden één voor één gelanceerd van hun platforms, telkens gevolgd door luid gejuich. De raket die het hoogst komt, wordt tot winnaar uitgeroepen. Maar leuker is wat er gebeurt met de makers van raketten die explodeerden of er niet in slaagden te vliegen. Die worden in de modder geworpen.

Vooruit, nog een laatste dan. Voor reizigers met een sterke maag, al doet de naam Vegetarisch Festival Phuket dat niet vermoeden. Deelnemers eten geen vlees of vis om zo hun lichaam te ‘zuiveren’, zowel geestelijk als lichamelijk. Wie nog extra zuivering wil, loopt over hete kolen en draagt waanzinnig grote piercings als bewijs van toewijding. Met recht: een spektakel!

Meer weten? Kijk op Green Wood Travel of Thailand Feestdagen, Thailand Festivals. Fijne paasdagen!
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Verliefd op Laos en Luang Prabang! Ernst | November 03, 2022
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Thaise Traditionele Tom Yum Kung Ernst | November 01, 2022
Koh Lipe, de Malediven van Thailand? Ernst | October 30, 2022
Surin olifantenhoofdstad 10++ Tips Ernst | October 16, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours