Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

Tourcode:0009
Datum: Zondag
Tijd: 07.30 - 19.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 36 eerlijke recensies. Lees Recensie
Als u met het vliegtuig of met de trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bijzonder gebied dat nog niet door het toerisme is ontdekt en zeer rijk is aan cultuur, vooral uit de oude Khmer periode.
De I-saan is het armste deel van het Koninkrijk, het leven is er eenvoudig en 'traditioneel Thais.' De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open en de natuur nog onbedorven. Een gebied waar de Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. Reis met een ervaren gids door centraal en Noordoost-Thailand met hun talloze bezienswaardigheden en ontdek het echte Thailand, zoals dit maar door weinig toeristen wordt beleefd.

De Isaan 10++ Tips over Noordoost-Thailand


Overnachting: Korat Resort
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Naar Korat via de indrukwekkende Tadan Dam, het prachtige Khao Yai nationale park met zijn overweldigende flora en fauna
Een vroeg vertrek per minibus met airconditioning richting Korat (Nakorn Ratchasima), de toegangspoort tot de Isaan.
Onze eerste grote pauze is bij de Tadan Dam, de grootste in Zuidoost-Azië. Van daaruit rijden we verder over een lokale weg dwars door het dichtbegroeide en heuvelachtige landschap van Khao Yai, Thailand's oudste en beroemdste nationale park.

In dit park leven meer verschillende planten- en dierensoorten dan op enig andere plaats op aarde. Uiteraard hopen we in dit uitbundig groene landschap ook nog wat wilde dieren tegen te komen, olifanten of misschien zelfs tijgers? Regelmatig is er tijd voor een versnapering en we stoppen o.a. bij de prachtige watervallen waar Leonardo DiCaprio (in "The Beach") een duik in nam. Ook iets voor u?

De lunch gebruiken we dan weer in de buurt van een andere waterval. Er volgt nog een ontspannen wandeling bij het hoofdkwartier van het park, dat tevens diens als bezoekerscentrum, en dan gaat de tocht voort. Onderweg gaan we nog even rondsnuffelen op een van de lokale fruit- en bloemenmarkten. De gids laat u van alles proeven, heeft u b.v. wel eens 'Dragon fruit' gegeten? Na nog een mooie route langs het Lamtakong meer komen we laat in namiddag aan in het Korat resort of gelijkwaardig.

's Avonds kunt u dineren (niet inclusief) in een gezellig restaurant waar u wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin met waterpartijen; regelmatig vinden hier optredens plaats van lokale zangers en zangeressen.


Overnachting: President Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 2: Pottenbakken in Dan Kwian, eeuwenoude Khmer-ruines, prehistorie van Thailand, rijstvelden en lokale dorpjes
Eerst ontbijten. Dan door naar Ban Dan Kwian, een pottenbakkersdorp. De potten worden met de hand gemaakt en bewerkt en vervolgens in grote ovens gebakken. Dit is een goede plaats om originele souveniers te kopen.

De volgende grote attractie is de Phrasat Hin Phimai, deze schitterend gerestaureerde Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw liggen in een mooi park. Lopend met de gids door het park krijgt u uitleg waar de verschillende gebouwen en vijvers ooit voor gediend hebben. Phimai was vroeger verbonden met de Angkor Wat (één van de zeven wereldwonderen) in Cambodja.

Ook in de buurt staat de zeer oude Bayan Tree (meer dan 350 jaar.) Deze religieuze boom wordt dagelijks door vele Thaise boeddhistische mensen geëerd. De lunch is in een lokaal restaurant. Tijdens de tour vallen de vele rijstvelden die de Isaan zo kenmerken duidelijk op; natuurlijk heeft u onderweg regelmatig de gelegenheid om fraaie foto's te maken, voordat we bij het volgende culturele erfgoed aankomen.

Nog niet zo heel lang geleden is Baan Phrasat voor het publiek geopend. Archeologen hebben hier één van de oudste prehistorische vondsten van Thailand gedaan (1000 jaar voor Christus.) De prehistorische mensen die hier woonden, maakten uniek beschilderde potten, gereedschappen en sieraden van hoge kwaliteit. In nabijgelegen tombes kunnen we ook menselijke skeletten uit die tijd bezichtigen.

Een stukje verder richting Udon Thani, wordt nog even gestopt in Chonnabot, een dorpje waar de inwoners voornamelijk leven van (hand)geweven zijde met prachtige patronen. Overnachting vindt plaats in het President hotel of gelijkwaardig. Een diner (niet inclusief) aan het meer is een leuke optie; u kunt zich met een riksja (fietstaxi) laten brengen!


Overnachting: Sook Somboon Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Oude tempels en rotsschilderingen, regenwoud en de Mekong rivier, een authentiek dorpje aan de rivier
Na het ontbijt gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Ban Phu. In dit schitterende park ziet u grillige rotsformaties, gevormd door een vroegere route van de Mekong Rivier. Er zijn vele tempels in het gebied, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn. Een van deze tempels heeft een gigantisch rotsblok als dak! In het park ontdekt u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen.

De gids maakt u attent op de zeer oude rotsschilderingen (1500-4000 jaar voor Christus). Vanaf het plaatsje Si Chiang Mai gaan we vandaag de Mekong Rivier volgen op de grens met Laos. Aan de andere kant kunt u al snel de hoofdstad van Laos, Vientiane zien liggen. Sinds april 1994 is Thailand verbonden met Vientiane via de vriendschapsbrug. We bezoeken de brug echter niet. De lunch gebruiken we een stukje verderop in Sangkom.

De tocht leidt verder langs de Mekong; Laos is hier gehuld in dicht regenwoud terwijl de Thaise kant gecultiveerd is. In het rustige dorp Chiang Khan vindt u smalle stoffige straatjes en de meeste huizen zijn nog altijd van hout. U betrekt het Sook Somboon Hotel aan de hoofdstraat vlakbij de lokale markt. Dit typische, in Thaise stijl gebouwde, guesthouse hotel is grotendeels gemaakt van teakhout.

Wat dacht u van een romantische boottocht (niet inclusief) over de Mekong tijdens de zonsondergang?


Overnachting: Rain Forest Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 4: Ochtendronde van de monniken, watervallen, bergstammen, wijngaarden en voettocht door de jungle met stukje politieke geschiedenis
Bij zonsopkomst kunt u zien hoe -volgens eeuwenoud gebruik- iedere familie in Chiang Khan aalmoezen geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt volgt een rit over de bergen en door dichte jungle. Tijdens deze rit passeren we een aantal nationale parken waar we natuurlijk ook de nodige stops maken.
Dit is één van de allermooiste routes in Thailand!

De provincie Loei is bekend vanwege haar wijngaarden en de beroemdste gaan we bezoeken: Chateau de Loei. In het dorp Bo Po bevindt zich een zoutwaterbron. De dorpelingen koken het water todat het zout achterblijft en verkocht kan worden. U luncht onderweg.

Onderweg maakt u ook een stop bij het Thung Salaeng National Park om de Keang Sopha watervallen te bezichtigen, ook beter bekend als de Niagara Falls van Thailand. Het is de grootste waterval in Phitsanulok. Als de stroming niet te sterk is kunt u hier ook zwemmen.

Overnachting vindt plaats in het Rain Forest Resort of gelijkwaardig. U dineert in het resort en voor de liefhebbers is er de optie gedurende het regenseizoen voor Wild Water Rafting (beide niet inclusief).


Overnachting: Ruean Phae Royal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus & fiets
Dag 5: De oude hoofdstad Sukhothai met het historische park, vliegende groente in Phisanulok.
Ontbijt. Dicht bij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam). Deze stad werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenamen in de 14e eeuw. Op de fiets toeren we door dit prachtige historische park.

De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in een restaurant in de buurt van het park. In de middag gaat u per minibus naar het gezellige stadje Phitsanulok, waar u overnacht in het Ruean Phae Royal Park Hotel of gelijkwaardig.

U kunt u door een fietstaxi weg laten brengen voor een heerlijk diner aan de Nan rivier (beide niet inclusief.)
Hier worden op een speciale manier "The Early Morning Glory Flying Vegetables" geserveerd. De kok gooit uw eten wel 10 meter hoog door de lucht en de ober vangt dit weer op uw bord op, staande op een platform. Een spectaculaire show.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus & dagtrein
Dag 6: Bezoek op eigen gelegenheid museum of tempel, per trein door naar Chiang Mai
Na het ontbijt heeft u de tijd voor uzelf, of u bezoekt de beroemde tempel, Wat Mahathat gelegen aan de oever van de Nan rivier. Een andere optie is het Folkloristische Museum in de stad. Rond het middaguur brengen we u naar het treinstation van Phitsanulok.

Per comfortabele airco sprintertrein reist u dan van Phitsanulok naar Chiang Mai.* De tocht gaat door tunnels en over met jungle bedekte bergen, u ziet hierbij de mooiste panorama's. Transfer vanaf het treinstation naar uw hotel in Chiang Mai.

* U kunt vanaf Phitsanulok natuurlijk ook weer terugkeren naar Bangkok per trein.Optionele Tours:

Isaan echt Thailand rondreis (15 dagen)
Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de Isaan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambo
Opmerkingen:
 • Het is ook mogelijk om terug te vliegen naar Bangkok vanaf Phitsanulok met NOK Airways. De extra kosten zijn vanaf 2.000 THB per persoon. (exclusief de transfer naar uw Bangkok hotel).
 • Het is ook mogelijk om met de dagtrein terug naar Bangkok te reizen. Er zijn dan geen extra kosten. (exclusief de transfer naar uw Bangkok hotel).
 • De Isaan 10++ Tips over Noordoost-Thailand

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Isaan Tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door één (1x) professionele lokale Engelssprekende gids tot en met dag 05. Vervoer per airconditioned minibus, 2e klasse dagtrein. Mocht de dagtrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Verblijf in goede toeristen klasse hotel airconditioning en eigen sanitair. Tijdens het verblijf in Chiang Khan eenvoudige ventilator of airco gekoelde accommodatie met eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met wereldgelijkwaardige dekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 36 eerlijke recensies.
  Name: Martina
  Date: 18-May-19

  Recensie: De Isaan tour heeft ons naar nog oorspronkelijke en vaak zeer verrassende plaatsen gebracht. De lange ritten in de comfortabele minibus zijn de moeite waard en mede door wederom met het geweldige duo Green en At op stap te zijn hebben wij genoten van de mix van cultuur, natuur, ontspanning, verlaten van gebaande paden, spontane stops onderweg, veel contact met locals (door Greens onnavolgbare spontaniteit en onvermoeibare inzet), kijkjes in locale keukens, ambachten. De hotels/guesthouses onderweg zij stuk voor stuk plaatjes en het programma is goed gevarieerd. Wij hebben wederom genoten! Een aanrader voor degenen die in korte tijd een andere kant van Thailand willen zien.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Anton
  Date: 11-May-19

  Recensie: We hebben genoten van de toer door het Isaangebied. Leuke, interessante, mooie, boeiende dingen gezien. De mensen in dit gebied zijn allemaal een vriendelijk. We hadden een uitstekende chauffeur en een goede gids, maar de minibus waarmee we werden rondgereden was beneden peil. Op diverse plekken werd de auto met tape bij elkaar gehouden en ook het interieur van de auto was sterk verouderd. Deze toer is absoluut aan te raden. Het Isaangebied is nog niet echt toeristisch en meer dan de moeite waard om te bezoeken.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Eefje
  Date: 09-May-19

  Recensie: In Bangkok kwamen we erachter dat we alleen met z'n tweeën deze 6 daagse tour geboekt hadden, waardoor we over een 10 persoons luxe bus beschikten met Green en Aod als guide en driver. (we vertrokken op een donderdag ipv de vaste vertrekdag zondag). In het begin voelden we ons wat ongemakkelijk aangezien je toch 6 dagen met z'n vieren op reis bent maar Green heeft erg haar best gedaan om ons een super bijzondere tour te bezorgen. We reden over lokale wegen, door nationale parken en langs vele rijstvelden die ons een goede indruk gaven van het rustige plattelandsleven van Thailand. Overal konden we stoppen om foto's te maken, te praten met lokale boeren en om kleine fabrieken te bezoeken. Doordat Green zo sociaal is ingesteld werden overal deuren voor ons geopend en kregen we een intiem kijkje bij mensen thuis. Het eten onderweg werd goed verzorgd, de (lokale)lunch regelde Green waarna we rustig met z'n tweeën konden lunchen. We hebben gedurende deze tour veel verschillende fruitsoorten geproefd die we onderweg van de boeren kochten. We hebben overnacht in goede hotels, met RainForest als meest bijzondere! Een 'hut' middenin de sfeer van een regenwoud met een erg mooi restaurant en lobby. Isaantour: Veel onderweg, soms wat rustig (weinig actie) maar een intieme blik op het originele Thaise leven, mooie nationale parken/landschappen en tempels, een ongedwongen sfeer, lekker eten en mooie hotels.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Wim Smoes
  Date: 21-Apr-19

  Recensie: I-Saan Tour (Noordoost-Thailand) (6 dagen) Tour op zichzelf was leuk en de gids was ervaren waardoor wij enorm genoten hebben. Hotel zijn lokaal en niet van internationale standaard. Dit hoort denk ik bij deze Isaan Tour. Nu een maand later hebben we de beste herinneringen aan deze toer.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: familie van Brempt
  Date: 09-Apr-19

  Recensie: Wij hebben met onze zoon van 18 jaar 6 fantastische dagen gehad, hadden het geluk dat,er geen andere mensen geboekt hadden en met chauffeur mr yit en gids mr yoki een supertijd gehad, veel km gemaakt en onwijs veel gezien, chauffeur en gids hadden de gave om op heel plezierige wijze contact met de bevolking overal te hebben waardoor veel deuren open gingen Tijdens onze tocht op doorgaande,weg olifant gezien echt heel bijzonder en veel apen  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  15500 Baht
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

  Vanaf:
  10750 Baht
  Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

  Vanaf:
  4250 Baht
  River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

  Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

  Vanaf:
  5650 Baht
  River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

  De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

  Vanaf:
  8250 Baht
  Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

  Vanaf:
  7850 Baht
  Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo