Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Safaritenten in de bergen van Loei (3 dagen / 2 nachten) Lowest price: ฿ 11,450.00          Add to planner
Tour details
฿ 11,450.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
In deze gevarieerde tour van drie dagen beleeft u de pure Thaise levensstijl van Noord- Thailand op een unieke manier. Een mooi fietstocht en een overnachting op een eco-vriendelijke boerderij. Bezoek aan de monkey mountains en relaxen op het Huay Krating Mounting Lake. Het beleven van een boeddhistische gewoonte, het geven van donaties aan monniken en een prachtige boottocht over de Mekong rivier.

Allereerst begint de tour met een fietstocht in de omgeving van het kleine dorpje Wang Saphung. Deze onbekende plek wordt nauwelijks bezocht door toeristen en hier vindt u nog de traditionele levenswijze van de echte Thai terug. Na afloop is het tijd om kennis te maken met eigenaar van de `Sirila Eco Farm` waar we de nacht gaan doorbrengen.

Op de tweede dag bezoeken we een berg waar honderden aapjes wonen. Hierna ontdekken we een groot meer met een huisboot en hebben we de mogelijkheid om lekker te zwemmen. Om te eindigen in het mooie plaatsje Chiang Khan met al haar authentieke bezienswaardigheden.

In de vroege ochtend van de derde dag doneren we voedsel aan de monniken. Na een ontbijt vertrekken we per boot naar een grandioos uitzichtpunt en lunchen op die locatie. Gevolgd door een prachtige autorit langs de machtige Mekong rivier. In de namiddag wordt u weer afgezet in Udon Thani of op de grens met Laos.
Reisroute
DAG 1: Fietsen door lokale dorpjes en Sirila Eco Farm

In de ochtend wordt u opgehaald bij het vliegveld of bus station afhankelijk op welke wijze u naar Loei gereisd ben. We reizen naar Wang Saphung waar ons een spectaculaire fietstocht door de omgeving te wachten staat. Tijdens deze fietstocht is er gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking en hun manier van leven. In deze omgeving komen nauwelijks toeristen en u wordt vriendelijk begroet met een brede glimlach.

Het laatste gedeelte van de fietstocht wordt afgelegd op een tractor om alvast in de boerenland sferen te komen. We gaan namelijk naar een ecologische boerderij waar we de nacht zullen doorbrengen. De boerderij is geheel zelf onderhoudend. Ze hebben geen elektriciteit en pompen hun eigen drinkwater op. We krijgen een interessante rondleiding over de plantage waar ananassen, dragon fruit, mango, koffie en nog veel meer worden verbouwt. Leuk om te zien hoe al deze tropische vruchten groeien.

Na de rondleiding is het tijd voor een heerlijke BBQ met een scala aan kakelverse producten. We sluiten de avond af met een heerlijk drankje bij het kampvuur en met een beetje geluk kunnen we genieten van de mooie zonsondergang. Deze nacht verblijven we in grote tenten (60m2) voorzien van alle westerse luxe.


Meals: lunch, diner

Transfer: minibus

Hotel: Sirila Safaritenten
DAG 2: Rhesus apen, relaxen op het Huay Krating Mounting lake en Chiang Khan

Na een overheerlijk ontbijt op de boerderij is het tijd om de vriendelijke gastfamilie gedag te zeggen. We gaan naar de 'Monkey mountain', deze berg staat bekend om de honderden Rhesus aapjes die er los rondlopen. Een leuke ervaring om de beestjes van dichtbij mee te maken.

We vervolgende de toch naar Huay Krating Mounting Lake, ook wel 'klein Zwitserland' genoemd. We gaan aan boord van een boothuis en worden naar het midden van het meer getransporteerd. In de wonderschone omgeving hebben we een lunch en is er mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het kraakheldere water.

Verkwikt en verfrist vertrekken we naar het eindpunt voor vandaag. Chiang Khan, het lijkt wel of we in een tijdmachine zijn beland. We vinden hier nog prachtig bewaard gebleven teak houten woningen en smalle straatjes. Het dorp geeft ons een impressie hoe het leven er vroeger aan toe ging. We hebben hier wat vrije tijd om de leuke winkeltjes te bezoeken en een lekkere maaltijd in een knus restaurantje te nuttigen (niet inclusief). We overnachten in het Old Chiang Khan Guesthouse of een andere locatie in Chiang Khan van vergelijkbare kwaliteit.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus, boot

Hotel: Old Chiang Khan Guesthouse
DAG 3: Ervaren van traditie en boottocht over Mekong

Voor dag en dauw staan we alweer op voor een zeer speciale ervaring. Het is een gewoonte in Thailand dat de bevolking in de ochtend eten doneert aan de monniken. En wij gaan dat ook beleven. Het gasthuis heeft eten voor ons klaargezet wat we kunnen doneren aan de langskomende monniken. Het gasthuis geeft ook de juiste tips om dit op goede wijze te doen. Van het uitdelen van het voedsel zijn we zelf ook hongerig geworden dus we gaan ontbijten bij een klein lokaal restaurantje.

Hierna volgt een boottocht over de levensader van Zuidoost-Azië, de Mekong rivier. Deze rivier vindt zijn oorsprong in het Tangla-gebergte in China en stroomt achtereenvolgens door China, Laos, Thailand, Cambodja en vertakt zich in de Mekong delta in Vietnam. Veel bevolkingsgroepen zijn afhankelijk van de rivier daarom wordt het ook wel de belangrijkste rivier van Azië genoemd. Onze tocht gaat naar Khaeng Khut Khu, een prachtig uitzichtpunt over de rivier en over Laos. In deze prachtige omgeving hebben een ook een uitmuntende lunch.

Na de lunch rijden we langs de Mekong rivier naar Udon Thani. Een rit met heel veel prachtige uitzichten over de rivier. Rond ongeveer 17.00 PM bereiken we Udon Thani en wordt u afgezet op het vliegveld of treinstation. Voor de mensen die verder willen reizen naar Laos is het ook mogelijk om de Nong Khai grenspost afgezet te worden.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus, boot

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door de plaatselijke bevolking
Communicatie is enigszins beperkt daar de plaatselijke gidsen niet vloeiend Engels spreken
De Nederlandse manager van de Sirila Farm en zijn Thaise medewerkers helpen u
Vervoer per plaatselijke open taxi en airconditioned minibus
Verblijf in comfortabele safaritenten met de volgende faciliteiten; verhoogd terras met zitje, door zon-energie opgeladen lampen, kaarsen en een eigen badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige maaltijden
Transfers
Vliegtickets (lokaal & internationaal), online inchecken tickets, visumkosten, bagage afhandeling
Persoonlijke uitgaven
Facultatieve excursies
Opmerkingen:
Wat in ieder geval mee te nemen?
Bescherming tegen muggen.
Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
Zwemkleding.
Een goed humeur.

Facultatief transport (niet inclusief de tourprijs) naar/van de Safaritenten in de bergen van Loei .
U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
Bangkok - per vliegtuig naar Loei Airport. Ticketprijs: vanaf 1000 THB pp enkele reis en v.v.
Udon Thani - per vliegtuig naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 1000 THB pp enkele reis en v.v.
Udon Thani - per airco slaap nachttrein naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 900 THB p.p. enkele reis en v.v.
Loei - per airco bus naar Luang Prabang (LAOS). Ticketprijs: vanaf 1000 THB p.p. enkele reis en v.v..
Udon Thani - public bus naar Vientiane (LAOS). Ticketprijs: vanaf 500 THB p.p. enkele reis en v.v.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours