8 Leuke activiteiten in Chiang Mai
Daranee
April 26, 2020
ThailandNoord Thailand Noord
Chiang Mai
Avontuurlijke reizen Chiang Mai
Avontuurlijke reizen

De noordelijke hoofdstad van Thailand is een ontsnapping aan het tempo van het leven van zijn zuidelijke rivaal. Ondanks de constante aankomst van vliegtuigen en treinen vol toeristen, is de voormalige zetel van het Lanna-koninkrijk nog steeds erg kalm en relaxed. Dit is een plek om te ontspannen na de chaos van Bangkok en de plek om uw batterijen weer op te laden met de fantastische natuur en het lekkere Thaise eten. Daarom hier 8 ervaringen die je niet mag missen:

1. The Elephant Nature Park

De absolute nummer 1 aanrader in Chiang Mai, is het bezoeken van een olifanten opvang. Het Elephant Nature Park is een van de eerste toevluchtsoorden voor geredde olifanten in Chiang Mai. Het park leidt de beweging tot het verlaten van ritten en shows en stelt het gezelschap van olifanten op de hoogste plaats. De bezoeken zijn gericht op de interactie met de olifanten, de dag wordt besteed met mahouts(iemand die zorgt voor de olifanten) waarbij je de olifanten gaat wassen en voeden.

De olifanten zijn gered van houthakkers kampen en toeristen shows. De olifanten mogen in plaats van het dragen van haken en kettingen, hun eigen familiegroepen vormen en zo nauw mogelijk het natuurlijke gedrag van een wilde kudde volgen. De meest lonende ervaring voor iedereen is het zien van de natuurlijke interactie tussen de olifanten, de spelende baby olifanten, families die genieten van gedeelde modderbaden en oudere olifanten die blinde en gehandicapte leden van de kudde verzorgen.

Een ding is zeker, het bezoek aan één van deze olifanten opvangen zal je nog lang bijblijven.  Naast dat je zelf een geweldige dag hebt, steun je op deze manier ook de olifanten die hier verblijven.

2. Doi Suthep

Als je een tempel in Chiang Mai wilt bezoeken, zal je waarschijnlijk een van de miljoenen tempels binnen de oude stad bezoeken die hier overal te vinden zijn. Maar als je een tweede tempel wilt bezoeken, zorg dan dat dat Wat Phra That Doi Suthep is (veel mensen noemen het Doi Suthep). Het is die glinsterende gouden glimmer op de groene berghelling die u vanaf bijna elk punt in de stad kunt zien. De meeste niet-Thaise bezoekers weten niet eens dat het een van de heiligste tempels in Thailand is, maar bovenop de grote religieuze betekenis en schoonheid is het een ongelooflijke bestemming.

3. Sunday Walking Street

Elke zondag, van 16:00 uur tot middernacht, vindt een van de geweldige wekelijkse gebeurtenissen van Chiang Mai plaats. Walking Street Market begint bij de Thapae Gate en loopt langs de lengte van Ratchadamnoen Road door het hart van de oude stad. De straat, die volledig gesloten is voor het verkeer, is ook een belangrijke plek voor de lokale mensen van Chiang Mai. De Walking Street market is geen normale toeristenmarkt, waar de souvenirs nog nepper zijn dan je eigenlijk al dacht. Hier hebben ze echt authentieke spulletjes te koop, zoals handgemaakte borduursels, prachtige handtassen en sarongs. Wandel langs de kraampjes vol handgemaakte spullen, souvenirs en heerlijk eten. Je kunt je hier uren vermaken.

4. Thai Farm Cooking School

Chiang Mai is dé stad om een kookworkshop te volgen. Heeft u altijd al meer willen weten over dat heerlijke Thaise eten en hoe het bereidt wordt? Deelnemen aan de Thai Farm Cooking School is dan een superleuke en leerzame dagbesteding! De kook leraren spreken nagenoeg perfect Engels en weten hun enthousiasme voor het klaarmaken van Thaise gerechten goed over te brengen. Ze weten vrij precies welke ingrediënten buiten Thailand verkrijgbaar zijn en hoe niet verkrijgbare ingrediënten vervangen kunnen worden door bij ons bekende producten. U kunt na deze cursus dus ook thuis aan de slag om uw familie of vrienden te verrassen met een heerlijke Thaise maaltijd!

5. Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang’s enorme chedi (pagode) werd tussen 1385 en 1402 gebouwd, tijdens het bewind van koning Saen Muang Ma, 7e heerser van de Mengrai-dynastie. De Chedi is een belangrijk kenmerk van de skyline van Chiang Mai en was eens de thuisbasis van de Emerald Buddha, de meest heilige religieuze relikwie van Thailand. Beschadigd tijdens een aardbeving in 1545, is de chedi’s hoogte verminderd tot bijna de helft van zijn oorspronkelijke grootte, maar het is nog steeds een indrukwekkende constructie. In 1992 voltooide de afdeling Beeldende Kunsten restauratiewerk rond de chedi, die de naga (waterslang) trappen en de prachtige standbeelden van de olifanten terugbrengen. Het restauratiewerk op de chedi was echter nooit helemaal compleet, waardoor het in zijn huidige staat is gebleven.

6. Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon National Park is een echt juweel van natuurlijke schoonheid, bestaande uit een robuust bergachtig terrein dat door weelderige tropische bossen wordt bedekt en met veel rivieren en majestueuze watervallen gestippeld is. De beschermde status van het park maakt het een heiligdom voor een breed scala aan diersoorten en is het misschien de beste plek in Thailand voor vogel spotten. Ongeveer 362 verschillende vogelsoorten hebben hun thuis in Doi Inthanon National Park gevonden, waarvan er niet veel in de rest van Thailand kan worden gevonden.

7. Chiang Mai Zoo

Hoewel het niet het eerste is wat in gedachten komt wanneer de meeste mensen aan de stad denken, is de dierentuin van Chiang Mai verrassend interessant. De dierentuin beschikt over 200 hectare grond,  en biedt u een prachtig uitzicht op de stad, naast de fascinerende dieren die gezien kunnen worden. De Chiang Mai Zoo is zeker een bezoek waard, zeker als u al genoeg tempels heeft gezien.

8. Flight of the gibbon

Beleef een van de avontuurlijke attracties van Chiang Mai! Met een uniek kabelsysteem wordt het mogelijk om het leven in het oerwoud mee te maken vanuit een perspectief dat voorheen alleen was voorbehouden aan gibbons en andere slingerapen. Gedurende een paar spectaculaire uren zweeft u in de jungle van boomtop naar boomtop! Als u van actie en avontuur houdt, wilt u dit beslist niet missen!
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours