Khao Sok, een bamboehutje op het water
Ernst
July 26, 2023
ThailandZuidoost Thailand Zuidoost
Khao Sok
Nationale parken Khao Sok
Nationale parken
In Thailand kan je op verschillende plekken slapen in drijvende hutjes. Hoe basic dit is hangt af van de locatie. In het prachtige Khao Sok national park slaap je in een bamboo hutje op prachtig helder water.

Ook in Kanchanaburi zijn er hotelkamers die meer lijken op een woonboot. Toch kan je daar ook tripjes maken met een overnachting op een klein meertje of op de river Kwai, dit gebied en Khao Sok national park zijn toch wel de top plekken om deze ervaring mee te maken.

Khao Sok National Park is een prachtig natuurgebied in het zuiden van Thailand dat nog niet echt ontdekt is door het massatoerisme. In de verschillende plaatsjes zijn overnachtingsmogelijkheden, met name op het Raja Praba meer.
Hier bevindt zich een semi-evergreen regenwoud. Dit is een soort tussenvorm de drogere bossen van centraal Thailand, zoals de nationale parken van Kanchanaburi en de evergreen regenwouden van west Maleisie. Semi evergreen houdt in dat er bomen bij zijn die hun blad verliezen in de droge tijd wat voor voorjaars/herfstachtige effecten zorgt.

Hier in dit nationale park bevindt zich één van de grootste stuwmeren van Thailand en zorgt voor indrukwekkende foto momenten, de bergtoppen steken hier als eilandjes boven het water en de jungle aan de oevers maakt het allemaal nog mooier. Al varend vanaf de stuwdam zal je opweg gaan naar u drijvend huisje en zal u genieten van deze prachtige tocht. Aangekomen op de plek van bestemming is het tijd om heerlijk te zwemmen in het heldere Raja Praba meer, heerlijk! Bij deze huisjes op het meer is vaak een simpel maar altijd goede keuken die ontbijtjes, lunches en diners serveren en is er ook altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de aanwezige kano’s.
Dit is trouwens ook 1 van de betere manieren om het park te verkennen. Ook is het de moeite waard om trekkingen te maken waarbij je vaak een aantal grotten zal bezoeken. Geniet van de flora en founa hier en laat u betoveren door al dat moois zoals de Raflesia, de grootste bloem ter wereld die maar 1 keer per jaar een aantal dagen in bloei zal staan. Ook is het horen van de zingende gibbons vaak een hoogtepunt van veel toeristen.


Neem absoluut wel een zaklamp mee, want de toiletten en douches zijn vaak op het vaste land en als het donker is, is wandelen over een wiebelende vlonder vaak niet geheel ongevaarlijk

Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden.

Programma 2 nachten/3 dagen klik hier

Programma 3 nachten/4 dagen klik hier
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours