Koh Kood. Ervaar het Robinson Crusoe gevoel.

August 16, 2018
ThailandOosten Thailand Oosten
Koh Kood
Stranden & Eilanden Koh Kood
Stranden & Eilanden
Robinson Crusoe, toch de beroemdste schipbreukeling uit de geschiedenis (ook al is hij verzonnen), vraagt zich op zijn onbewoond eiland af waarom er zoveel strand, zee en natuur om hem heen is. En wie hij dan is, en waarom hij bestaat?

Die levensvragen hoef je je niet te stellen op het fraaie Thaise eiland Koh Kood, al lijkt de omgeving op die van Crusoe: ogenschijnlijk eindeloze zee, palmen, strand, zand en zon. En je hoeft er, zoals Crusoe, ook geen 28 jaar te blijven. Iets korter is ook goed, want het is er absoluut de moeite waard.

 

Koh Kood (je leest ook weleens Koh Kut, maar je zegt: Koh Koet) geeft je het onbewoond eiland gevoel, maar dan wel met alle gemakken binnen handbereik. Je kunt er heerlijk eten, zwemmen, wandelen over het strand, snorkelen of naar een van de watervallen op het eiland. Omdat je ongetwijfeld zin hebt gekregen, doen we meteen een paar suggesties waar te logeren.
 

Captain Hook Resort is een heerlijk eenvoudig resort. Het ligt op een prachtige plek op de aardbol, namelijk op een van de mooiste plekken van Koh Kood, aan de baai van Yai Ki. Er zijn met ogenschijnlijk simpele handelingen perfecte omstandigheden gecreëerd; houten villa’s met schitterende uitzichten, verkoelende privé mini pools, schommelstoelen aan het water.
 

Aan een beschutte baai ligt dit mooie The Beach Natural Resort, midden in de weelderige natuur van Koh Kood, in een tropische tuin vol bloemen en orchideeën. Het is rustig en vredig. Ga er zwemmen in het heldere water, geniet van de mooie zonsondergangen en bewandel de lange pier; de ideale plek om wat te zonnebaden en het water in te duiken.
 

Op het ‘Bounty eiland’ Koh Kood vindt u ook al welverdiende rust bij het dit Cham’s House Resort, direct aan het fraaie Thakian strand. Het wordt nog moeilijk kiezen….
 

Kok Kood Resort is het zomerkamp uit je jeugd, alleen ligt het nu aan de paradijselijke westkust van Koh Kood. Met kristalhelder zeewater voor de deur en de prachtigste koraalriffen als onderwaterattractie.

En als je toch hier zit en de avond valt, breng dat dat zomerkamp gevoel eens goed terug, bijvoorbeeld door de avonturen van Robinson Crusoe te lezen……

Meer resorts op Koh Kood vind je op KOH KOOD RESORTS, andere interessante bestemmingen, accommodatie en nog veel meer tips op GREEN WOOD TRAVEL.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours