Ontdek de Isaan. 10++ tips!
Daranee
June 21, 2018
ThailandNoordoosten Thailand Noordoosten
Het noordoosten van Thailand wordt door de Thai Isaan genoemd. Het is de verzamelnaam voor provincies die tot de armste van het land behoren, maar meer nog is Isaan een verzamelnaam voor een levensstijl, voor een natuurrijk gebied waar de zon nog het ritme van de dag aangeeft, waar mensen leven volgens tradities en gebruiken. Tradities die in andere delen van Thailand vergeten zijn of bij een voorbije wereld horen.Thailand

Wie op zoek wil naar ‘het echte Thailand’ en zichzelf een plezier wil doen, gaat naar de Isaan. Ontdek de aard van het volk, de oorsprong van veel van dat geweldige Thaise eten, open en aardige mensen, natuurschoon en cultuur, zoals de oude Khmer tempels op de route naar Cambodja. Laat je inspireren door de tips op De Isaan 10 Tips.
 

Bijvoorbeeld: Beklim de Phuk Thok Noi heuvel. Een mooie expeditie, maar niet voor mensen met hoogtevrees. De beklimming gaat via een houten trap die als het ware tegen de heuvelwand is aangeplakt. Phu Thok is de eenzame piek in een landschap dat verder behoorlijk vlak is. Het is juist daarom dat deze heuvel van 359 meter een fascinerend uitzicht over de omgeving geeft.
 

Of: Wat Phra That Phanom is een beetje sprookjesachtig, maar echt bijzonder. Het is een van de oudste religieuze monumenten in Thailand en ademt in alles vooral een Laotiaanse sfeer. Dat komt vooral door de afwijkende vorm van de stoepa, het religieuze monument, waar het hier vooral om gaat. Die is 54 meter hoog en dat wordt nog eens versterkt door de 4 meter hoge 16 kilo zware gouden paraplu.
 

Of: De provincie Loei is nog een van de meest pure stukken Thailand die u kunt vinden. Er wonen relatief weinig mensen en flora en fauna hebben alles uit de kast gehaald om het decor optimaal te maken. De rivier de Mekong kronkelt zich door Loei, dat tegen laos aan schuurt. Er zijn bergen en natuurparken, en het kan er zowel erg warm als behoorlijk koud zijn.
Bekijk ze allemaal op De Isaan 10 Tips.
 
#Isaan  
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Ontdek Thailand samen met je kinderen Ernst | October 07, 2023
Jungle voor jong en oud in Zuid Thailand Ernst | October 06, 2023
Graven in grotten Ernst | August 17, 2023
6 surprises in Centraal-Thailand Ernst | July 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours