Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Sam Roi Yod Nationaal Park Laagste prijs: ฿ 1,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,950.00
Duration: 1 day (08.30-16.00)
Bij Khao Sam Roi Yot hoort een verhaal. Dit is wat er wordt verteld: ooit, toen dit gebied nog helemaal onder water stond, waren er allemaal kleine eilandjes. Een Chinese boot die dit water bevoer kwam tot zinken. De driehonderd mannen die het overleefde namen zochten allemaal bescherming op een eigen eiland. Zo ontstonden de eilanden met de 300 pieken.

Later, toen het water was gezakt en opgedroogd, werd het de berg met de 300 pieken. Dat is precies wat Khao (berg) Sam Roi (300) Yot (piek) betekent. Of het nou een berg is of dat het er 300 zijn, doet eigenlijk helemaal niet ter zake, wat we wel weten is dat dit een bijzonder natuurgebied is. Qua natuurschoon en met een bijzondere populatie van vooral heel veel soorten vogels.
Feitelijk: dit is het eerste nationale maritieme park in Thailand aan de kust. Het bestaat uit ongeveer driekwart land en een kwart water. De hoogste rotspieken komen tot 605 meter, een veilige hoogte voor de vogelpopulatie.

De tocht begint met een leuke rit naar het Nationale Park Sam Roi Yot. Onderweg wordt er gestopt bij een ananasplantage.
We gaan verder naar het traditionele vissersdorp Bang Poo, van waaruit we een boottocht naar een rustig strand maken. Daarna volgt een pittige klim** van een half uur met als beloning de mooie open Praya Nakhon grot met daarin het fraaie meditatiepaviljoen van Koning Rama V.

Na een welverdiende lunch kunt u nog een tijdje vertoeven op het mooie strand en zwemmen in het warme water van de Golf van Thailand. Dan varen we weer naar het vissersdorp, waarna u wordt teruggebracht naar het hotel.

**Een heerlijke dagexcursie voor iedereen die goed ter been is.

Wat kan ik verwachten
Veel trappen lopen en genieten van een uitbundige natuur.
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden.
Omschreven transfers (alleen vanaf Hua Hin & Cha Am).
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Transfers van andere hotels buiten Hua Hin & Cha Am .
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
  • Voor deze tour moet u goed ter been zijn omdat Sai grot in Khao Sam Roi Yot National Park alleen via ongelijken trappen te bereiken is.
  • We raden u aan dichte schoenen te dragen (wandel- of joggingschoenen), en vergeet vooral niet uw zwemspullen, zonnebrandolie, handdoek en een insect werend middel mee te nemen.
  • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder en mits u over een normale, goede lichamelijke conditie beschikt en kan zwemmen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours