Bangkok: een bijzonder uitstapje
Daranee
March 19, 2020
ThailandCentraal Thailand Centraal
Bangkok
Avontuurlijke reizen Bangkok
Avontuurlijke reizen

Op het moment dat je begint te denken dat je een stad als Bangkok een beetje begint te kennen kom je al heel snel bedrogen uit.

Schep er vaak genoegen in om zomaar wandelend ergens rond te dwalen of in een boot, bus of metro te stappen met onbekende bestemming. Soms kom je dan heel onverwachte, amusante of leerzame dingen tegen.

 
Bootje varen

Bootje varen
Vandaag stappen we op de boot die ons midden door Bangkok voert. Zal trachten te beschrijven waar we aanmonsteren. Weliswaar een groot woord voor een korte vaart.
Laten we maar een bekend gebouw als het grote warenhuis Central World aan de Rajadamri Road als uitgangspunt nemen. Vandaar wandelen we aan de rechterzijde van de straat richting Novotel en Bayoke Tower. Twee hoge gebouwen die je echt niet over het hoofd kunt zien en van grote afstand duidelijk waarneembaar zijn. We passeren Big C en wandelen het bruggetje over van een van de vele klongs die Bangkok rijk is. Direct over de brug, dus niet voor de brug want dan vaar je de verkeerde kant op, gaat een trap omlaag naar de boot die deze klong bevaart. De vaarroute gaat vandaar (halte Pratunam) verder naar onder meer de Bobae markt met als eindpunt Siam. Wellicht is het even wennen om met onze strammere Westerse ledematen over touwen en zeildoek in de boot op een lange bank te stappen. Toch even proberen, het is beslist de moeite waard. Je hoeft ditmaal zelfs niet op te letten waar je uit moet stappen, we varen gewoon tot het eindpunt van de vaarroute: Siam genaamd. Het kost je de kop niet, want voor exact tien baht krijg je een bijzonder uitstapje voorgeschoteld.

 
The Golden Mount Tempel

Een gouden tip
Als we bij het eindpunt zijn aangekomen wandelen we slechts enkele meters tweemaal naar links en gaan de brug over. Je ziet daar meteen al een wegwijzer richting ‘The Golden Mount’ tempel. Hoor de lezer al denken: “Alweer een tempel, wat moet ik daar nu weer mee?” Zeker weten, hier krijg je echt geen spijt van en de bedankjes voor deze echt gouden tip zullen rijkelijk richting Thailandblog vloeien. Tijdens de korte wandeling er heen passeer je een groot aantal houthandelaren die aldaar domicilie hebben gekozen. Na een paar honderd meter sta je dan bij de ingang waar een lange trap je letterlijk en ook een beetje figuurlijk naar hogere sferen brengt.

 
Stoepa boven op

Twee vliegen in een klap
Wellicht een beetje te populair gesteld als we spreken over Wat Saket en de stoepa boven op de ‘Gouden Berg’ met een relikwie van Boeddha. Wat Saket is een van de oudste tempels van Bangkok en dateert uit het Ayutthaya tijdperk, gebouwd in opdracht van Rama I. De met veel groen en prachtige bomen omzoomde trappen oplopend komen de uit een luidspreker monotoon klinkende gebeden zelfs rustgevend over.

Wat verder opvalt zijn de vele grote bronzen klokken die op het gehele complex heel dominant aanwezig zijn. In dit geval weet je ook nog waar de klepel hangt en kun je voor ‘Good Luck’ je kwaliteiten als beiaardier aardig botvieren. Minder geluk hadden vroeger de arme bewoners, want als die uitgeput het loodje moesten leggen werden hun lijken bij de tempel gedeponeerd als voer voor honden en gieren.

Eenvoudig per boot en even lopen te bereiken vanaf het Prince Palace Hotel.

De rijke historie van Wat Saket ten spijt voert de volgende, eveneens met heel wat klokken omzoomde trap ons naar het meest interessante deel van het complex. Tijdens zijn regeringsperiode (1787-1851) wilde Rama III Wat Saket verrijken met een grootse stoepa die hoog boven het geheel moest uitsteken. Er werd een kunstmatige berg aangelegd die als gevolg van de zachte ondergrond al tijdens het ophogen in elkaar zakte. Een halve eeuw lang liet men de boel de boel en overwoekerde de natuur het bouwsel waardoor het de schijn kreeg van een natuurlijke berg. Koning Rama IV liet een kleinere stoepa op de berg bouwen en onder Rama V werd het geheel met een Boeddha relikwie uit India vervolmaakt.

De beloning
We gaan dus weer een trapje hoger en ook nu weer een aantal klokken waarop je naar hartelust kunt musiceren. Boven aangekomen kun je nog een klein trapje hoger naar het allerhoogste punt waar je direct bij de goudkleurige stoepa staat. Een bijzonder fraai uitzicht over een groot deel van Bangkok is de beloning voor de vele treden die je omhoog hebt gelopen naar het hoogste punt van The Golden Mount. Een echte aanrader en dat allemaal voor slechts tien baht.

De trip combineren met de bekende Bobae markt is eveneens heel simpel. Een halte voor het eindpunt van de boot is deze markt gevestigd en direct herkenbaar aan het hoge Prince Palace Hotel.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours