Tijgertempel is verleden tijd
Ernst
November 02, 2018
ThailandWest Thailand West
Kanchanaburi
Nationale parken Kanchanaburi
Nationale parken

Het doek lijkt eindelijk te vallen voor de omstreden tijgertempel in Kanchanaburi. Deze week haalt de DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) met hulp van politie, leger en lokale autoriteiten alle 137 tijgers weg uit de tijgertempel Wat Luang ta Bua Yannasampanno.

Daarmee komt er een eind aan het gesol met de tijgers. Dierenbeschermers voeren al jaren een strijd tegen deze toeristenattractie. De monniken verdienden zo’n 100 miljoen baht met de exploitatie met de dieren per jaar.

De tijgers worden ondergebracht in twee parken in Ratchaburi.

Wanneer de tempel niet meewerkt zal de DNP de rechter om toestemming vragen het terrein te betreden. De monniken die dwars liggen worden voor het gerecht gebracht zegt DNP adjunct directeur-generaal Adisorn. Hij benadrukt dat de tijgers staatseigendom zijn en dat de tempel de dieren moet afstaan.

De tempel verzet zich met hand en tand tegen de operatie en heeft de Central Administrative Court gevraagd om een uitspraak. De monniken willen dat de DNP wacht op de uitspraak van de rechter. De DNP zegt daarop niet te willen wachten omdat het doet dat niet, want de rechtbank heeft nog niet gezegd of ze de zaak in behandeling neemt


 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Ontdek Thailand samen met je kinderen Ernst | October 07, 2023
Jungle voor jong en oud in Zuid Thailand Ernst | October 06, 2023
Graven in grotten Ernst | August 17, 2023
6 surprises in Centraal-Thailand Ernst | July 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours