Tijgertempel is verleden tijd
Daranee
June 01, 2016
ThailandWest Thailand West
Kanchanaburi
Nationale parken Kanchanaburi
Nationale parken

Het doek lijkt eindelijk te vallen voor de omstreden tijgertempel in Kanchanaburi. Deze week haalt de DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) met hulp van politie, leger en lokale autoriteiten alle 137 tijgers weg uit de tijgertempel Wat Luang ta Bua Yannasampanno.

Daarmee komt er een eind aan het gesol met de tijgers. Dierenbeschermers voeren al jaren een strijd tegen deze toeristenattractie. De monniken verdienden zo’n 100 miljoen baht met de exploitatie met de dieren per jaar.

De tijgers worden ondergebracht in twee parken in Ratchaburi.

Wanneer de tempel niet meewerkt zal de DNP de rechter om toestemming vragen het terrein te betreden. De monniken die dwars liggen worden voor het gerecht gebracht zegt DNP adjunct directeur-generaal Adisorn. Hij benadrukt dat de tijgers staatseigendom zijn en dat de tempel de dieren moet afstaan.

De tempel verzet zich met hand en tand tegen de operatie en heeft de Central Administrative Court gevraagd om een uitspraak. De monniken willen dat de DNP wacht op de uitspraak van de rechter. De DNP zegt daarop niet te willen wachten omdat het doet dat niet, want de rechtbank heeft nog niet gezegd of ze de zaak in behandeling neemt


 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Verliefd op Laos en Luang Prabang! Ernst | November 03, 2022
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Thaise Traditionele Tom Yum Kung Ernst | November 01, 2022
Koh Lipe, de Malediven van Thailand? Ernst | October 30, 2022
Surin olifantenhoofdstad 10++ Tips Ernst | October 16, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours