De beste en leukste markten van Bangkok.
Daranee
May 30, 2019
Thailand Thailand
Bangkok
Shopping & markten Bangkok
Shopping & markten
Als we even een beetje mogen overdrijven, dan zouden we kunnen beweren dat Bangkok eigenlijk een uit de hand gelopen drijvende markt is. In 1782, toen met het plaatsen van een stadspilaar Bangkok echt begon, bestond Bangkok vooral uit water. Markten, vroeger de drijvende markten, zijn altijd een essentieel onderdeel geweest van het Thaise leven. Markten zijn nog altijd een plezier om te bezoeken. Of het nu een verse markt is, een amulettenmarkt, een avond bazaar of een markt met tweedehands spullen. We hebben de meest interessante op onze website op een rijtje gezet. Deze bijvoorbeeld:
 
Rot Fai Betekent Trein

Rot Fai betekent trein, de markt staat dus algemeen bekend als ‘the trainmarket’, omdat de markt ooit begon naast een oude spoorweg. Er zijn er nu 2. De originele ligt vlakbij de Seacon Square Shopping Mall. Er is veel te eten en genoeg te drinken en het stikt er van de winkeltjes. Verzamelaars van oude Elvis spullen, oude camera’s, auto-onderdelen en andere parafernalia kunnen zich hier goed bezig houden. Beter te bereiken is de nieuwe versie van deze ‘treinmarkt, die van Ratchada. Dat dit de tweede versie van de treinmarkt is zegt niks over de kwaliteit en de populariteit. Dit is een van de leukste avondmarkten van Bangkok. Er is veel streetfood te vinden, een keur aan winkeltjes (in dit geval vaak tentjes, met vintage spullen en veel hippe kleding) en er is een sfeervolle straat met barretjes en restaurants. Zo vind je deze markt.
 
Klong Lad Mayom

De drijvende markten van Thonburi liggen allemaal in het westelijk deel van Bangkok, aan de westkant van de Chao Phraya rivier. Het zijn geen echte drijvende markten, zoals je die misschien kent van de plaatjes of zoals je je die voorstelt. Meer dan drijvende markten zijn dit markten aan de klongs, wel allemaal met verkopers in bootjes. Bij Klong Lad Mayom tref je in het weekeinde lokale bevolking en groot-stedelingen die op zoek zijn naar vers eten, fruit en groente. En soms ook naar wat frisse lucht en rust. Op Taling Chan wordt veel vers seafood aangeboden. Je kunt er een wandelingetje maken, en indien gewenst, je ook laten masseren.
 
Nang Loeng Markt

Weinig bezoekers kennen deze markt, maar de Thai uit de nabije omgeving weten de weg zeker te vinden. Nang Loeng markt, al een stuk ouder dan de meeste van de respectabele senioren die er nog rond schuifelen, is een combinatie van een vers markt en een grote geïmproviseerde streetfood foodcourt. Sommige van de restaurantjes zitten hier al 50 jaar of langer. De markt heeft een reputatie te verliezen als het gaat om Thaise desserts.
 
Khlong Thom

De grootste tweedehands markt van Chinatown (dat op zichzelf eigenlijk al een hele grote markt is) heet Khlong Thom. Op zoek naar een oud horloge? Gereedschap? Chinese en Japanse porno dvd’s? Een oplader voor een oude Nokia? Kookspullen, seksartikelen of (echt) kinderspeelgoed? Elektronische apparatuur, een pistool of andere tweedehands spullen? Dan is dit ‘the place to be’. Zo vind je deze markt.

Lees het hele artikel op Bangkok Markten. Andere bekende markten, iets verder van Bangkok zijn: Damnern Saduak Drijvende Markt en de Mae Klong Treinmarkt en Amphawa Drijvende Markt. Wil je meer weten, neem dan contact op met Green Wood Travel.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours